Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul'da o şirket hisse geri alımına başlıyor

Borsa İstanbul'da son zamanlarda rekorlar üst üste kırılıyor. Esenboğa Elektrik ise hisse fiyatlarının şirketin performansını tam anlamıyla yansıtmadığı düşünerek hisse geri alım yapacağını belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul'da o şirket hisse geri alımına başlıyor

Borsa İstanbul'da 2020 yılının sonunda hisseleri işlem görmeye başlayan Esenboğa Elektrik, hisse geri alım yapacağını duyurdu. Esenboğa Elektrik tarafından KAP'a yapılan açıklamada toplam 3 milyon adet nominal değerli hissenin geri alınacağı açıklanırken, hisse geri alım çalışmasına 108 milyon TL'lik fon ayırdığını belirtti.

Borsa İstanbul'da işlem gerçekleştiren yatırımcılar için hisse geri alımları yapan şirketler oldukça ilgi çekici. Yatırımcılar uzun vadeli hisseler ararken şirketin geleceği hakkında olumlu sinyaller alması yatırım ihtimalini kuvvetlendirir. 

#ESEN geçtiğimiz gün yüzde 0,56 değer kazanarak 36.00 TL'den tamamladı.

esenboğa elektrik

Esenboğa Elektrik hisse geri alımına başlıyor

Esenboğa Elektrik hisse geri alımlarını, "Paylarının fiyatının şirketin faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması, pay sahiplerinin korunması, pay fiyatının istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunun sağlanması ve yatırımcıların şirkete olan güvenini korumak" hedefi kapsamında gerçekleştiriyor.

Esenboğa Elektrik Yönetim Kurulunun KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde:

'Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının şirketimiz faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması sebebiyle pay sahiplerini korumak, pay fiyatımızın istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak ve yatırımcılarımızın şirketimize olan güvenini korumak amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği ve 21.07.2016, 25.07.2016 ve 23.03.2020 tarihlerinde yapmış olduğu duyurular çerçevesinde geri alım yapabilmesine,

Pay geri alımına konu edilebilecek azami pay sayısının 3.000.000 adet (3.000.000,00 TL nominal) olarak belirlenmesine,

Pay geri alımı için ayrılacak olan fonun Şirketimizin öz kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 108.000.000,00 TL olarak belirlenmesine,

İşbu Yönetim Kurulu Kararı ile Borsa İstanbul'un Şirket paylarının işlem gördüğü Yıldız Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay geri alım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Şirketimizin yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında gündeme alınarak, Genel Kurul'da pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımız ile duyurulur.'

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

ESEN ESENBOGA ELEKTRIK URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 22.32
Satış 22.34
Değişim 0.4%
Son Değer 22.34
En yüksek 23.6
En düşük 21.36
Haftalık Değişim 11.9238%
Aylık Değişim 17.4553%
Yıllık Değişim 33.6923%
Etiketler