Yangınların 12'nci gününde son durum ne? Çoğu yangın kontrol altına alınırken 6 bölgede yangınlar devam ediyor

Orman yangınlarında on ikinci gün... Altı yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Muğla'nın Yatağan, Köyceğiz, Menteşe, Milas ve Seydikemer ilçelerindeki yangınlara müdahale devam ediyor. Öte yandan Azerbaycan ve Kuveyt'ten de yangın söndürme desteği geldi. 

Yangınların 12'nci gününde son durum ne? Çoğu yangın kontrol altına alınırken 6 bölgede yangınlar devam ediyor

Muğla bölgesinde on gün önce başlayan orman yangınlarından Marmaris ve Bodrum yangınları kontrol altına alınırken Menteşe, Köyceğiz, Yatağan, Milas ve Seydikemer'deki orman yangınları maalesef devam ediyor.

Hatay'ın Belen ilçesinde akşam saatlerinde 3 noktada aynı anda başlayan orman yangınıysa kontrol altına alındı. Antalya'nın Kaş ilçesinde 5 ayrı yerde çıkan yangın da söndürüldü. Manisa'da çıkan iki yangın da kontrol altına alındı.

Gelen son bilgilere göre, 11 günde 223 orman yangını çıkarken, 6 yangın devam ediyor.

Kuveyt Türkiye'ye itfaiye ekibi gönderiyor

Kuveyt'in orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak amacıyla Türkiye’ye bugün itfaiye ekibi göndereceği aktarıldı.

Kuveyt İtfaiye Genel Kuvvetleri Başkanı Halid Mikrad, sosyal paylaşım platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımla, orman yangınları ile mücadeleye destek amacıyla 45 kişilik itfaiye ekibinin bugün Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

Mikrad, benzer bir ekibin de orman yangınlarıyla mücadele için askeri uçakla Yunanistan'a gönderileceği konusunda bilgilendirdi.

Azerbaycan'dan gelen destek ekipleri yangına müdahale ediyor

Ülkemizde süren yangınlara destek olmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den yola çıkan yangın söndürme ekibi Afyon'a ulaştı. Burada mola veren ekipler günün ilerleyen saatlerinde Muğla ve Antalya'daki yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldılar.

Sırayla Afyonkarahisar İl Özel İdaresinden yola çıkan araçlardan Azerbaycanlı yangın söndürme ekipleri tarafından Türk bayrakları sallandı.

Milas'taki yangına gece müdahalesi

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınına, 3 gece söndürme helikopteriyle müdahalede bulunuldu.

Ukrayna'dan gelen 4 adet gece söndürme helikopterlerinden 3'ü Milas ilçesinde söndürme çalışmalarına başladı. Helikopterlerin, gece boyunca kara ekiplerine destek vereceği aktarıldı.

Etiketler