Yabancı Payı Artarken Değerlenme Potansiyeli Taşıyan 8 Hisse

İş Yatırım, son altı ay içinde yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği ve uluslararası benzerlerine göre daha uygun fiyatlı olan 8 şirketi sıraladı.

Yabancı Payı Artarken Değerlenme Potansiyeli Taşıyan 8 Hisse

Türkiye'de yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'daki takas payı yüzde 35'in üzerine çıkarken, öncü göstergeler, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların portföylerindeki TL varlıklarının artmaya başladığını işaret ediyor. Ekonomik normalleşmenin orta ve uzun vadede ana gündem maddesi olduğu bir dönemde, yabancı yatırımcı ilgisinin artmaya devam edebileceği, ayrıca ülkenin kredi notu seyrine bağlı olarak yabancı portföy akımlarında bir toparlanma yaşanabileceği öngörülüyor. Bu bağlamda İş Yatırım, son altı ay içinde yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen ve uluslararası benzerlerine göre daha düşük fiyatlı olan Borsa İstanbul'daki şirketleri belirledi.

Bu sekiz şirketten dördü bankalara aittir. Bu durum, son dönemde yabancı alımların özellikle bankacılık sektörüne yoğunlaştığını gösteriyor. Ağustos 2023'te yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da toplamda 683 milyon dolarlık net satış yaparken, bankacılık endeksi hisselerinde 6 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Bu pozitif fiyatlama ortamının, yabancı fon akımlarıyla birlikte, kısa ve orta vadede özellikle bankacılık sektörü liderliğinde devam etmesi beklenmektedir.

ucuz kalmış borsa istanbul hisseleri

Etiketler