XRP fiyatı, 2018 değerine tekrar ulaştı

2018 'de 1.5 Dolar değerine ulaşan Xrp yıllar geçen uykunun ardından dün gece en son 2018'de gördüğü değer olan 0,94 Cent'i gördü.

XRP fiyatı, 2018 değerine tekrar ulaştı

Piyasanın önde gelen kripto paralarından XRP, geçtiğimiz gece 0.94 dolara ulaşarak 2018 yılının Nisan ayından bu yana geçilemeyen bir zirveye çıktı.

XRP, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple şirketine dava açmasının ardından büyük değer kaybına uğramıştı. Kripto para, davanın açılmasının ardından birkaç gün içinde 0.17 dolara kadar gerilemiş ve ardından kimi yatırımcı için buralardan toplama fırsatı doğmuş  kimi yatırımcı içinse adeta bir yıkım yaşanmış ve yatırımlarının yarısından fazlasını kaybetmişlerdi.

Daha sonra sessiz aylar geçiren XRP, 15 Mart’tan bu yana bir yükseliş trendi içine girdi. Kripto para, bugün yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde artışla 0.94 dolara tırmandı. XRP, bu seviyeyi en son Nisan 2018’de görmüştü.

XRP’deki fiyat hareketini kripto paranın kendine özgü gelişme veya tekniklerden ziyade altcoin’lerde genel olarak görülen yükselişe bağlıyor. Kimisi ise SEC ve XRP arasındaki davanın XRP'nin kazanması ihtimalinin daha güçlüleşmesinden kaynaklandığı dile getiriyor.

XRP ile sıklıkla birlikte hareket ettiği bilinen XLM’de de yüzde 20’nin üzerinde bir artış yaşandı. XLM,  0.5494 dolardan alıcı buldu şu sıralarda ise 0,05107'den işlem görmeye devam XLM büyük çoğunlukla XRP 'nin hareketlerini takip etmeye edecek.

Etiketler