Whatsapp kripto para gönderme uygulamasını ABD'de başlattı

Whatsapp'ın ABD'de başlattığı yeni pilot uygulama ile bir sohbet içerisinden kripto para birimi kullanılarak para transferi yapılabilecek.

Whatsapp kripto para gönderme uygulamasını ABD'de başlattı

Whatsapp, ABD'de yeni bir pilot uygulama başlattı. Bu uygulamaya göre sınırlı sayıda kişi, bir sohbet içerisinden kripto para birimi kullanarak para gönderip alabilecek.

Bu özellik, Novi ile destekleniyor. Novi, Meta'nın altı hafta önce pilot olarak başlatılan ve ödemeleri Paxos tarafından ABD Doları'na sabitlenmiş sabit bir para olan Pax Dollars (USDP) kullanılarak yapılan dijital cüzdanı.

Haberi, Novi'nin yeni başkanı Stephane Kariel ve WhatsApp yetkililerinden Will Cathcart açıkladı.

Whatsapp kripto para gönderme uygulamasını ABD'de başlattı - Resim : 1

Novi'nin internet sitesine göre ödeme göndermek, WhatsApp'ta ek göndermeye benziyor. Özellik Android'de ataş simgesi, iOS'ta da + simgesi ile çıkan menüden 'Ödeme' seçeneğine tıklanarak kullanılıyor.

Para yollamak ya da almak için herhangi bir ücret talep edilmediği gibi ne sıklıkla para gönderileceğine göre değişen bir ücretin de bulunmadığı belirtiliyor. Ayrıca Novi, ödemelerin anında aktarıldığının da altını çiziyor.

Söz konusu uygulamanın 2019 yılında resmi olarak açıklanan Facebook'un kripto para birimi planlarına kadar dayanıyor. Facebook, Libra adında bir kripto para birimi geliştirip piyasaya sürmeyi planlıyordu. Bütün bu sistem, geleneksel yöntemlerden daha düşük ücretler ile dünya çağında para göndermenin bir yolunu kullanıcılara sunmak amacıyla ortaya çıkmıştı.

Meta'nın (Facebook) o dönemki Novi başkanı David Marcus, ekim ayında Novi pilotunun lansmanını açıkladığında şirketin hâlâ Diem'e bağlı olduğunu söylemişti. Marcus, ''Düzenleyici onayı aldıktan sonra Diem ile Novi'yi piyasaya sürmeyi düşünüyoruz.'' dedi. David Marcus yıl sonunda da şirketten ayrılacağını açıkladı. Marcus, Twitter hesabı üzerinden bu yeni pilot uygulamanın da kendisi için çok güzel bir veda hediyesi olduğunu belirtti.

Whatsapp kripto para gönderme uygulamasını ABD'de başlattı - Resim : 2

Etiketler