Weidmann: Acil varlık alımlarına adım adım sona verilmeli

Avrupa Merkez Bankası üyesi Weidmann'a göre acil varlık alımlarına adım adım son verilmeli.

Weidmann: Acil varlık alımlarına adım adım sona verilmeli

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin acil tahvil alımlarının salgın ile mücadele önlemlerinin kaldırılması ve toparlamanın güçlü bir şekilde yoluna girmesinin ardından adım adım bitirilmesi taraftarı olduğunu belirtti.

Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) sona erdirilmesi üzerine tartışan ilk ECB üyelerinden biri olan Weidmann, ''Salgını kontrol altına almak için alınan tüm önlemler sona erdiğinde ekonomik toparlanma sağlam olduğunda PEPP kapsamında alımlar da sona ermeli.'' şeklinde konuştu.

''Belirsizliklerin hala devam ettiği bir ortamda, para politikasında kriz modundan çıkışı zamanlanmasını erkenden belirleyemeyiz Eğer salgına yönelik beklentilerimiz doğrulanır ise önümüzdeki yıl kriz yılı olmayacak.'' ifadelerini kullanan Weidmann, ''PEPP birden sona erdirilmemeli ve bununla beraber net alımlar adım adım azaltılabilir.'' dedi.

Almanya'da enflasyonda son zamanlarda görülen artışın geçici etmenlerden kaynaklandığını da belirten Weidmann, yalnızca Almanya ve Euro Bölgesi enflasyonu için risklerin pozitif yönlü olduğunun da altını çizdi.

Etiketler