Walmart 2022 mali yılı için beklentilerini yukarı yönlü revize etti

Walmart, mali yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaşırken, cari mali yıl için kâr beklentisini yukarı yönlü revize etti.

Walmart 2022 mali yılı için beklentilerini yukarı yönlü revize etti

Dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart, mali yılın 30 Nisan'da sona eren ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaşırken, cari mali yıl için kâr beklentisini yukarı yönlü revize etti.

Walmart'ın mali yılın ilk çeyreğinde karşılaştırılabilir satışları, akaryakıt hariç tutulduğunda yüzde 6 arttı. Beklentiler yüzde 0,37 artış olacağı yönündeydi.

İlk çeyrekte Walmart'ın online satışlarında büyüme geçen yılın aynı döneminde yüzde 74 oranında yavaşlarken bu oran yüzde 37'ye düştü. Önceki çeyrekte de online satışlar yüzde 69 büyümüştü.

Faaliyet kârını ilk çeyrekte yüzde 32,3 artırarak 6,91 milyar dolar seviyesine çıkaran Walmart'ın düzeltilmiş hisse başına kârı da 1,69 dolar oldu. Bu dönemde toplam ciro yüzde 2,7 artışla 138,31 milyar dolara ulaştı.

Walmart 2022 yılının tamamı için daha önce kârının geçen yıla göre azalacağını öngörürken, bu beklentisini yüksek tek haneli büyüme olarak revize etti.

Etiketler