Wall Street’e FED'den destek geldi

Amerika Merkez Bankası’ndan yapılan piyasa desteğinin kesilmeyeceğine dair açıklamaları özellikle tahvil piyasalarında ve hisse senetlerinde işlem hacimlerinin artmasına neden oldu.

Wall Street’e FED'den destek geldi

Geçtiğimiz gün tamamlanan Amerika Merkez Bankası (FED) toplantısının ardından yapılan açıklamalar hisse senetlerinin ve Amerika devlet tahvili fiyatlarının ralli yapmasını sağladı. FED’in ekonomi alanındaki ilerlemeyi kabul ederken hemde da güncel para politikası pozisyonunu değiştirmemesi borsalara pozitif yansıdı.

10 senelik Amerika Hazinesi tahvil getirileri toplantının hemen ardından düşüşe geçti ve yüzde 1,23 getiri oranına kadar gerilemiş oldu ve işlem görmeye bu seviyelerin etrafında  devam etti. Amerika ekonomisinin kuvvetli geri dönüşü olduğu düşünülmesine rağmen FED’in varlık alımlarına sürmesi Mart ayında yüzde 1,8 dolayında olan 10 senelik tahvil getirilerinin hızlı bir biçimde fiyat kırılımlarına şahit olunuyor.

Fiyatla ters orantılı olan 10 senelik Amerika Hazinesi tahvil getirileri FED’in aylık 120 milyar dolar varlık alımını sürdürmesine bir hayli hassas tepki veriyor. 10 senelik tahvil getirileri 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana tarihi süreçte düşmediği kadar hızlı düşmüş durumda.

FED’den yapılan son açıklama, yatırımcılar tarafından tahvil alımlarında nihai bir politika değişikliği yolunda atılmış küçük bir adım olarak  tepki gördü ve merkez bankasının ekonomi alanında daha fazla iyileşme olana kadar aceleci görünmediği bakış açısı öne çıktı. FED Başkanı Jay Powell da Delta varyantından kaynaklanan korona virüs vakalardaki mevcut yükseliş ışığında ekonomik toparlanma riskinin devam ettiğini kabul etti.

Etiketler
Fed