Ünlü Yatırım Holding resmen halka arz oluyor

Halka arz 2021 yılının Borsa İstanbul için en popüler olaylarından biri oldu çok açık 10'dan fazla şirket bu yıl halka arz oldu şimdi sırada Ünlü Yatırım Holding var...

Ünlü Yatırım Holding resmen halka arz oluyor

2021 yılı Borsa İstanbul için resmen halka arzçılgınlığı yaşanan bir yıl oldu neredeyse 10'dan fazla şirket halka arz oldu ve görünen o ki halka arz çınlığı devam edecek.

Ünlü Yatırım Holding Tarihçesi

Dundas Ünlü & Co M&A yatırım danışmanlığı yapan Türkiye piyasalarına yatırım yapacak yabancı yatırımcılara danışmanlık hizmeti sunmak üzere 1996 yılında İstanbul’da Dundas Ünlü & Co olarak birleşerek Türkiye’de şirket satın alma ve birleşmeleri alanında ilk işlemleri gerçekleştiren bir şirket olarak iş hayatına başladılar. 

Ünlü Yatırım Halka Arzı nasıl gerçekleştirecek?

Ünlü & Co bağımsız bir finansal danışmanlkık ve fon yönetim şirketidir.

208.018.271 TL Özsermayesi ve 137.730.842 TL ödenmiş sermayesi bulunmaktadır. 

Ticaret Sicil No ise 792072'dir

31 Mayıs - 1 Haziran arasında talep toplama işlemleri gerçekleştirilecek. 

45.5 milyon lot toplam arz büyüklüğünde yapılacak olan halka arzın 22.7 milyon lotu bireysel yatırımcıya 6.90 TL fiyattan yatırımcılara sunulacak.

Eşit dağıtım yapılacak.

Halka Arz'dan Gelen Para Ne Olacak?

Halka arz gelirlerinin yarısı şirketin kasasında kalacak kalan yarısı yeni yatırımlar için güncel teknoloji yatırımlarında kullanılacak ve müşterilerine kredi verimliliği için kullanılacak. Yüzde 22,9 iskontolu şekilde arzı tamamlayacak olan şirketin yüzde 26'sı halka açık olacak.

Şirket sahiplerinin ellerindeki hisseyi 180 gün boyunca satmayacaklarına dair taahhütleri olacak.

Etiketler