Turkcell'in Yeni Genel Müdürü Ali Taha Koç: İşte Detaylar

Turkcell, eski Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç'u yeni Genel Müdür olarak atadı.

Turkcell'in Yeni Genel Müdürü Ali Taha Koç: İşte Detaylar

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Taha Koç, Dallas Texas Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladıktan sonra ABD'de Intel şirketinde AR-GE mühendisi olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 61 patente imza atan Koç, 23 bilimsel makalesi ile tanındı.

Bilkent Üniversitesi Mezunu Ali Taha Koç, Turkcell Genel Müdürlüğü Görevine Getirildi

Türkiye'ye dönüş yaptığında Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başlayan Ali Taha Koç, 2014'te Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı'na atandı. Aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nin kuruluşunu yönetti ve tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağladı.

2018'de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ayrıca, mezun olduğu Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

Lisanslı bir pilot olan ve akıcı İngilizce konuşabilen Koç, evli ve bir çocuk babasıdır. Turkcell Yönetim Kurulu'nun onayladığı atama kararıyla Ali Taha Koç, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine resmen başlamıştır. Turkcell'i yeni dönemde başarıyla temsil etmesi beklenmektedir.

Etiketler