Türk Hava Yolları'nda zam oranı belli oldu

Türk Hava Yolları ve Hava-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde maaş zam oranında anlaşma sağlandı.

Türk Hava Yolları'nda zam oranı belli oldu

Türk Hava Yolları (THY) ve Hava-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde maaş zam oranı konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre çalışanlar, yılın ilk altı ayı için enflasyon farkına ek olarak yüzde 60 oranında maaş zammı alacak. İkinci altı aylık dönemdeyse yine enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 daha maaş zammı yapılacak.

Türk Hava Yolları'nda zam oranı belli oldu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında 27. Dönem TİS görüşmelerinde ücret zamlarıyla ilgili uzlaşma sağlandı. 

İki yılı kapsayacak şekilde kabul edilen TİS'e göre, THY çalışanları yılın ilk altı ayı için enflasyon farkına ek olarak ayrıca yüzde 60 maaş zammı da alacaklar. 

İkinci altı ay için de enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 oranında zam uygulanacak. Anlaşmada üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemde ise enflasyon oranı dışında ayrıca yüzde 1 oranında maaş zammı yapılacak. 

Öte yandan çalışanların biri TİS'in imzalayacağı tarih, diğeri de yeni yılda ilk maaş alacakları tarihte olmak üzere iki brüt maaş prim ödenmesine de karar verildiği kaydedildi. 

THYAO TURK HAVA YOLLARI A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 308.75
Satış 309
Değişim 6.25%
Son Değer 309
En yüksek 310.25
En düşük 305.75
Haftalık Değişim 2.1487%
Aylık Değişim 3.7783%
Yıllık Değişim 35.1706%
Etiketler