Tüm zamanların yeni rekoru: Polkadot yükselişe devam ediyor

Polkadot bir gecede tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yükseliş gelişimi nasıl açıklanabilir?

Tüm zamanların yeni rekoru: Polkadot yükselişe devam ediyor

Polkadot'un engellenemeyen bir koşusu var. DOT madeni paranın fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde yedi artarak 53.04 ABD dolarına yükseldi ve böylece tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Polkadot piyasa değeri kısaca 53 milyar doların üzerindeydi. İşlem hacminin yüzde 260'ın üzerinde artmasıyla, dün Polkadot yatırımcıları ile işlerin ne kadar çılgınlaştığı tahmin edilebilir. Peki neden yükseliş yaşadı?

Tüm zamanların yeni rekoru: Polkadot yükselişe devam ediyor - Resim : 1

Blok zincirler arasında birlikte çalışabilirlikle tanınan Polkadot, Twitter'da uzun zamandır beklenen bir haber yayınladı. Ağ, Parachain ve Crowdloans kaydının Polkadot Komitesi tarafından onaylandığını ve başlamak üzere olduğunu duyurdu. 

Buna göre, kitle kredilerinin serbest bırakılması, ilk Parachain müzayedesinin 11 Kasım'da gerçekleşmesinden kısa bir süre önce, 4 Kasım'dan itibaren gerçekleşebilir.

Parachainlerin uygulanması, ağın tam işlevselliğinden yararlanmak için uzun zamandır beklenen, son geliştirme aşamasıydı. Bu parachainler, “ikincil blok zincirleri” çalıştıran ana blok zincirine sözde röle zincirine paraleldir.  Bunlar röle zincirine takılabilir ve güvenlik mekanizmasından yararlanabilir.

Birkaç açık artırma, bu parachainlerde hangi projelerin yer alacağına karar verir. Projenin hangi yan zincire yerleştirileceğine bağlı olarak, ilgili geliştiricilerin DOT veya KSM ile bir teklif sunması gerekiyor - Polkadot ağının bir tür “deney zinciri” olan Kusama'nın madeni parası. Proje ekipleri yüksek teklif verebilmek için sözde kitle kredilerini kullanabilirler. Bu kripto krediler sayesinde Polkadot destekçileri belirli projeleri destekleme fırsatı buluyor. Ödünç alınan madeni paralar projede “dondurulur” ve önceden belirlenen sürede satılamaz.

Etiketler