TOBB Başkanı bankalara seslendi: Hepimiz elimizi taşın altına koyalım

Dolar kurunda düşüş olması ve TL endeksli mevduat hesaplarının gündeme gelmesiyle beraber bankalar harekete geçti. Bir anda kredi faizlerini olağanüstü şekilde arttıran bankalara ilk tepki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanından geldi.

TOBB Başkanı bankalara seslendi: Hepimiz elimizi taşın altına koyalım

Dolar kurunda düşüş olması ve TL endeksli mevduat hesaplarının gündeme gelmesiyle beraber bankalar harekete geçti. Bir anda kredi faizlerini olağanüstü şekilde arttıran bankalara ilk tepki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanından geldi. TOBB Başkanı bankalara seslendi: Hepimiz elimizi taşın altına koyalım

TOBB Müşterek Konsey Toplantısı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katılmasıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamaları incelediğimizde kurum olarak ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaştıklarını ve sahadaki durumu en iyi şekilde gördüklerini söyledi. Koronavirüs salgını döneminde bazı önerileri hükümete ilettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, destek adımlarının olumlu yansıdığını söyledi.

TOBB Başkanı: Biraz vicdanlı olun!

TOBB Başkanı

Özellikle bankaların faiz arttırmasıyla ilgili açıklama yapan Hisarcıklıoğlu tarafından:

Sn zamanlarda Türk lirasında yaşanan değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olmasını olumlu buluyoruz. Vatandaşı yüksek faiz yükünden kurtarmanın yanı sıra mali piyasalarda da istikrar olmasını, ekonominin de büyüme sürecine destek olacağına gönülden inanıyoruz. Özellikle bankalarımız, Merkez Bankasının maliyetleri düşmesine rağmen son zamanlarda kredi faizlerini arttırdığını görüyoruz. Bazı bankaların kredi faiz oranlarını %25 ile %30 seviyelerine kadar hatta kredili mevduat hesaplarına %35 civarında kredi faizleri uyguladığını görüyoruz. Ülkemizin ekonomisini büyütmek, üretimi arttırmak için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bankalarımızın da bazı konularda biraz daha vicdanlı olmasını bekliyoruz denildi.