Tarımda üretici fiyatlarında artış yapıldı! Üretici fiyatları yüzde 148.9 yükseldi

Tarım üretici fiyatlarında artış yapıldı. Fiyatlarda yapılan artışlar veriler ile detaylı bir şekilde patıydı. Üretici fiyatlarında 148.9 yükseliş yaşandı.

Tarımda üretici fiyatlarında artış yapıldı! Üretici fiyatları yüzde 148.9 yükseldi

Haziran ayında Tarım Ürünleri Üretici fiyat endeksi aylık bazda yüzdelik olarak 0.66 gerilerken, yıllık olarak yüzde 148.9 oranında yükseldi.
 
TÜİK haziran ayı içersinde Tarım Ürünleri Üretici fiyat endeksi gelişmelerini detaylı bir şekilde açıkladı. Yapmış olduğu açıklamaya göre endeks haziran ayı içersinde aylık %0.66’da düşüşe geçerken geçen yıl içersinde aynı aya göre yüzde  148.9 oranında yükseldi. Mayıs ayı içersinde ise endekste ki yıllık yükseliş oranı yüzde 154.97 olarak kayıtlarda tutulmuştu.

 
Alt gruplar ve ana gruplarda ki artış / azalış verileri detaylı bir şekilde açıklandı

Haziran ayı içerisinde yıllık artışın yüksek olarak kayda geçtiği dönemde alt gruplar sırası ile yüzde 277.14 ile lifli bitkiler ve yine yüzdelik olarak 184,94 (pirinç haricinde) ile yağlı tohumlar ve  baklagiller oldu. Yıllık olarak artışın en düşük seyrediyor olduğu alt gruplar ise yüzde 64.63 ile hayvansal ürünler ve diğer çiftlik hayvanları ve yüzde 70 ile de keçi ve koyun, canlı; bunların işlenmemiş olan yapağıları ve süt olarak kayıtlara geçti.

Tarımda üretici fiyatlarında artış yapıldı!
Balık fiyatları da aylık olarak artışa geçti

 TÜİK yayınlamış olduğu veriler kapsamında sektördeki bir önceki aya nazaran avcılık ve tarım ürünleri ve ilgili benzer hizmetlerin yüzde 0,91 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetler kapsamında ise %3.32 yaşandığı açıkladı. Buna karşılık olarak balık ve diğer balıkçılık bölümlerinde ise %15.48 artış görüldü. Ana gruplarda ise bir önceki aya nazaran tek yıllık bitkisel ürünler bazında %1.39 azalış, çok yıllık bitkisel ürünler kapsamında ise yüzde 12.23 azalış ve son olarak canlı hayvanlar ve hayvansal gıdalar sektöründe ise %10.69 artış görüldü.

Etiketler