S&P, Doğuş Holding'in kredi notunu yükseltti

S&P Global Ratings, Doğuş Holding'in kredi notunu yükseltti.

S&P, Doğuş Holding'in kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Doğuş Holding'in kredi notunu yükseltti.

Aralık 2020 itibariyle Doğuş Holding'in büyük bankalar ile  kredilerinin yüzde 75'inin vadelerdinin uzatılmkası konusunda anlaşmaya vardığını ve bunun şirketin gelecek 12-18 ay için likidite profilini daha yönetilebilir hale getirdiğini belirten S&P, şirketin ulusul ölçek notunu 'trCCC+'dan 'trB-' seviyesine yükseltti. Kısa vadeli ulusal ölçek notunu da 'trC olarak teyit etti.

S&P, otomoktiv yatırımlarının 2020'nin ikinci yarısı ve 2021 için  faaliyet performanslarında kayda değer iyileşme sağlanmasına rağmen, Covid-19 kaynaklı zorlu faaliyet şartlarının Doğuş Holding'in perakende, ağırlama ve gayrimenkul gibi portföyününün önemli bir kısımını oluşturan sektörlerde zayıf sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu notları?

Uzun vadeli BB, B, CCC ve kısa vadeli B, C kategorisinde derecelendirilen kurum ve menkul kıymetler, piyasa tarafından “spekülatif” olarak değerlendirilmelidir.

(TR) CCC+ Yatırım yapılabilir kategorisinin oldukça altında. Tehlikede ve finansal yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için ekonomik, sektörel ve finansal koşulların olumlu gelişmesi gerek. Menkul kıymet ise, anapara ve faizin zamanında ödenmesi hakkında ciddi belirsizlikler var.

DOAS DOGUS OTOMOTIV SERVIS VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 308.5
Satış 308.75
Değişim -10.25%
Son Değer 308.75
En yüksek 322.75
En düşük 307
Haftalık Değişim -6.5102%
Aylık Değişim 9.5433%
Yıllık Değişim 34.2652%
Etiketler