Son Dakika: Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında boksta kadınlar 69 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazanan ilk kadın boksör olarak adını Türk boks tarihine yazdırdı.

Son Dakika: Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında boksta kadınlar 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu. Sürmeneli, altın madalya kazanan ilk kadın boksör olarak adını Türk boks tarihine yazdırdı.

Busenaz, Kokugikan Arena'daki tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu ile karşılaştı.

İlk rauntta biraz tutuk olduğu gözlenen Busenaz, baş hakemin yalnızca birinden tam puan aldı. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, böylece 5 hakemden 10'ar puan alarak son raunda üstün başladı.

Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyanın sahibi oldu ve tarihi bir başarıya imza attı.

Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu gözyaşları içerisinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

"Sözümü tuttum"

Busenaz şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından kameralara, "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." diyerek tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da büyük bir heyecanla izledi. Kasapoğlu, maç sonunda sarıldığı milli sporcuyu başarısıyla tarih yazdığı için tebrik etti.

Busenaz Sürmeneli kimdir?

25 Haziran 1998 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Busenaz Sürmeneli, 2019'da Rusya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonasında altın, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Eli Boks Turnuvasında altın, Rusya'da gerçekleşen Dünya Kadınlar boks Şampiyonasında yine altın madalya kazandı.

21 yaşındaki milli sporcumuz Rusya’da düzenlenen Dünya Şampiyonasında kariyerinde ilk büyükler dünya şampiyonluğunu elde ederek, Türk spor tarihinde kendine ayrı bir parantez açmayı da başardı.

Etiketler