SON DAKİKA: Asgari ücret kararı beklentileri karşıladı

Asgari ücret kararının 4. toplantısı bugün 11:00'da başladı. Sonucu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

SON DAKİKA: Asgari ücret kararı beklentileri karşıladı

Asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret fiyatları 13 Aralık'ta açıklanması bekleniyordu fakat kurul bir araya nedeni belli olmayan sebeplerle bir araya gelmedi. Bunun ardından bugün 11:00'da bir araya gelen asgari ücret belirleme komisyonu konuyu karara bağladı. Toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan haberin yapıldığı saatlerde tüm Türkiye'nin beklediği asgari ücret zammını açıkladı.

Asgari ücret ne kadar oldu?

6 Milyon 90 bin kişiyi doğrudan etkileyen ve etki alanında yaklaşık 10 Milyon kişi olan asgari ücret kararı verildi. 

TİSK Başkanı Genel Sekreteri, ''İyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum, nihai kararı sayın Cumhurbaşkanı verdi elbette'' dedi.

TİSK Başkanı, ''En iyisi yapabilmek için ortak çalışma olarak devam ettik. Bu yıl daha zor daha çetin geçti fakat sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik ve hep birlikte doğru kararı verdik. Hem işverenlerin hem çalışanların ortak çıkarlarını koruduk. Hem devletimize hem çalışan arkadaşlarımıza hem işverenlerimize hem de devletimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 

 Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde 4250 TL seviyesinde gerçekleşti.

Etiketler