Saldırı rotasında dalgalanma: SEC personeli XRP'ye sahip miydi?

Ripple ve SEC arasındaki yasal savaş devam ediyor. XRP satışı yasadışı bir menkul kıymet anlaşması mıydı? Ripple burada kesinlikle karşı çıkmak istiyor.

Saldırı rotasında dalgalanma: SEC personeli XRP'ye sahip miydi?

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) çalışanlarından XRP rezervlerine erişim talep ediyor. İlgili uygulama ile firma, otoriteye karşı süreçte kendi savunma stratejisinin temelini oluşturmaktadır. Argüman: 2013'te Ripple ekibi, XRP'nin menkul kıymet olarak sınıflandırılması gerektiğini meşru olarak bilemedi.

Duruşmayı Twitter'dan izleyen avukat James K. Filan, önergeyi 27 Ağustos'ta kamuoyuna duyurdu. Ripple avukatları, "SEC'in XRP, Bitcoin ve Ether alım satımına ön izin verme kararlarını yansıtan anonimleştirilmiş belgeler" çağrısında bulunuyor. Ayrıca, SEC çalışanlarından herhangi bir XRP sahipliği hakkında anonimleştirilmiş veya toplu veriler talep ediyorlar:

Sanıkların, SEC'in sanıkların XRP sattığını iddia ettiği ve pervasızca davrandığını iddia ettiği sırada, SEC'in kendi çalışanlarının bir piyasa katılımcısı olarak XRP satmalarına, satın almalarına ve tutmalarına izin verip vermediğini bilme hakları vardır.

SEC, dahili olarak yalnızca 2018'den itibaren zorlu bir kripto piyasasında

Başvuru sırasında Ripple, kripto para birimlerinin potansiyel olarak menkul kıymetler olması nedeniyle SEC'in yalnızca 19 Ocak 2018'de çekinceleri olan çalışanlarına kripto yatırımı yaptığını savunuyor. Bu, şimdiye kadar incelenen belgelerden açıkça görülmektedir. Buradan borsa denetim otoritesinin daha önce XRP gibi kripto paraları genel olarak menkul kıymet olarak değerlendirmediği sonucuna varılabilir. Ne de olsa, ikincisinde ticaret yapmak SEC çalışanları için uzun süredir yasaklanmıştır.

Bununla birlikte, SEC, 2018'de de kapsamlı, dahili bir kripto ticareti yasağına karar vermedi. Bunun yerine, duruma göre karar verilmelidir. Tam da bu nedenle, Ripple avukatları XRP'ye atıfta bulunan özel belgeler talep ediyor.

Etiketler