Robotik Yapmaya Ne Dersiniz?

Robotik, geleceğin iş fikirleri arasında en baş sıralarda yer almaktadır. Robotlar her geçen gün çok daha çeşitli ve fonksiyonel hale getiriliyor. Robotik güç gerektiren işletmeler, uzay çalışmaları, sürüş denemeleri gibi birçok alanda robotlardan faydalanılmaktadır. İşte detaylar...

Robotik Yapmaya Ne Dersiniz?

Robotik, geleceğin iş fikirleri arasında en baş sıralarda yer almaktadır. Robotlar her geçen gün çok daha çeşitli ve fonksiyonel hale getiriliyor. Robotik güç gerektiren işletmeler, uzay çalışmaları, sürüş denemeleri gibi birçok alanda robotlardan faydalanılmaktadır. Ayrıca robotlar, inşaat, eğlence, otomatik dijital pazarlama, otomatik pasaport kontrolü ve temizlik gibi daha birçok alanda kullanılabilmektedir. 

Endüstride insan emeğinin azalmasına da neden olabilecek olan robotik teknolojisi, bu teknolojik robotlara artan ilgi sayesinde ve teknoloji artışı sebebiyle, girişimciler için çok çeşitli iş alanları açılacaktır. 

Robotik verobotik kodlama işlerini bilen kişiler, bu yeni teknoloji çağında çok yüksek talep göreceklerdir. Ayrıca, robot onarımı ve bakımı gibi konularda da bilgisi olanlar, büyük oranda sektörde yer bulabileceklerdir. 

Yapay Zeka ile İlgili İşler İlginizi Çeker mi? 

Yapay zeka, planlama, problem çözme, öğrenme gibi, makinelerin, insan benzeri davranış ve faaliyetlerde bulunabildiği her türlü bilgisayar yazılımını ifade eden genel bir terimdir. Yapay zeka, robotikten farklı olarak, zekayı programlama işine odaklanmıştır. 

Yapay zeka ile ilgili işler ve kullanıldığı sektörler, Bankacılık ve Finans, Sağlık, Eğitim, Hükümet ve Politika, İmalat ve Taşımacılık, Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İşe Alım, Muhasebe ve Finans, Müşteri İlişkileri, İnternet ve E-Ticaret Siteleri,Proje Yönetimi vbbirçok sektör örnek olarak gösterilebilir. Yüz tanıma, internet aramaları, araba kullanmak, çevrimiçi kurslar, sanal öğrenme gibi alanlarda da yapay zekakullanılmaktadır. Piyasayı yönlendiren faktörler arasında, otomasyon, hızlı bağlantı, artan üretkenlik ve satın alınabilirlik vb gereklilikler bulunabilmektedir. 

Teknik bilgi ve kaynaklara sahip olan girişimciler, yazılımcı veya programcılar için bu iş fikrini hayata geçirmek, ekonomik alanda uygulanabilir bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. 

Çevrimiçi Tıbbi Malzeme ve Ekipman Sağlayıcısı Olmak İster misiniz? 

İnternet kullanımının çok hızlı bir şekilde artması nedeniyle, tıp alanında da internet ortamında yeni iş fikirlerinden faydalanma gerekliliği artış göstermiştir. 

Çevrimiçi tıbbi malzeme ve ekipman seçenekleri, bastonlar, sürgüler, eldivenler, maskeler, muayene kitleri vb birçok seçenek bulunmaktadır. 

Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar, bu tıbbi malzemeleri en hızlı yoldan temin etmek isterler ve bunu da internet aracılığı ile yapmayı tercih ederler. Bu kazançlı iş fikri, gelecek iş modelleri arasında çok talep gören bir iş fikri olacaktır. 

Çevrimiçi Terapi Seansları Vermeye Ne Dersiniz? 

Covid-19 virüsünün insanların hayatına girmesi, yaşanan mali krizler, savaşlar, yoğun iş temposu, aile içi ilişkilerde yaşanan olumsuzluklar, sosyal çevrede yaşanan olumsuzluklar vb birçok stresli durum, kişilerin profesyonel çevrimiçi terapi desteği alma ihtiyacını artırmış görünüyor. Çevrimiçi ortamda sanal danışmanlık ve terapi, yakın zamana kadar henüz çok fazla keşfedilmemiş bir alan olarak karşımızda duruyordu. Şimdilerde ise çevrimiçi terapi seansları keşfedilmeye başladı. 

Pandemi nedeniyle kişilerin sosyal ortamdan izole olmaları, insanlar için olumsuz yönde sıkıntılar meydana gelmesine neden oldu. Çevrimiçi terapi ve zihinsel sağlık uygulamaları sayesinde, görüntülü sohbet ve yazılı mesajlaşma şeklinde, insanları nitelikli ve deneyimli terapistlerle buluşturup, kişilerin ruhsal durumlarını düzeltmeyi amaçlayan bu yöntem, çok talep gören bir iş fikri olma durumuna geldi. 

360 Derece Fotoğraf Çekmek İlginizi Çeker mi? 

360 derece fotoğraf çekmek, pazarlama ve sosyal medya alanlarında kullanılmaya yeni yeni başlayan bir uygulamadır. Bu şekilde çekilen fotoğraflar, bir mekanın, bir odanın, bir ortamın, bir sahnenin vb birçok alanın fotoğrafının panoramik olarak çekilmesi sayesinde, bu uygulamaları kullananların çevredeki manzarayı sanki oradalarmış gibi görmelerine imkan tanımaktadır. 

Bu uygulama, emlakçılık alanında, düğün, davet ve organizasyon firmaları tarafından, manzara resimlerini internet ortamında pazarlayan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca bazı sosyal medya platformları, kullanıcılarının rahatlıkla paylaşabilmesi için 360 derecelik fotoğraf bölümü ekledi. Bu yeni eklenen görsel türüne erken başlamak, bu işi yapmak isteyen girişimcilerin faydasına olacaktır. 

Bu işi yapabilmeniz için ihtiyacınız olan ekipmanlar, internet bağlantısı olan bir bilgisayar ve bir adet fotoğraf makinesidir. Çok az bir maliyetle bu küçük iş fikrine hemen başlayabilir ve erken dönemde katılmanız nedeniyle, sektörde ilk sıralarda yer alabilirsiniz. 

Dikey Tarım ile İlgili İş Fikirleri 

Yüksek teknolojili seralardan ve bahçelerden, az miktarda su kullanılarak yüksek oranda verim elde edilebilmektedir. Bu dikey bahçeler, şehirlerde, dağlık bölgelerde ve tarım alanlarının kısıtlı olduğu yerlerde karşımıza çıkmaktadır. Gelecekte bir iş fikri olarak dikey tarım yapılan bahçeleri çok daha fazla görüyor olacağız. 

Dikey tarım topraklı olarak yapıldığı gibi, topraksız veya aeroponic denilen tarzda da üretim yapılabilmektedir. Ayrıca bu tarlalarda doğal gün ışığının yanında, yapay ışık kaynağı da kullanılmaktadır. 

Dikey tarlalar, seralara benzeyen kapalı ortamlar şeklinde dizayn edilmişlerdir.Üst üste dizilerek ve eğimli bir duruma getirilerek, yetiştirilen çeşitli sebze ve meyvelerin daha çok ışık almaları sağlanmıştır. Bu tarz tarım, yerden tasarruf sağladığı gibi, yaklaşık olarak yüzde yetmiş oranında su tasarrufu da sağlamaktadır. 

Dikey tarım sayesinde, gelecek yıllarda, gıda güvenliği ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olacağı düşünülmektedir. Bu yöntemin kullanılması sayesinde çevre kirliliğinin önüne geçileceği, doğal hayatın korunacağı, ihtiyaç duyulan tarım alanlarının azalacağı ve kentsel bölgelerin gıda ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanıp, kendi kendine yetebilen bir duruma geleceği düşünülmektedir. Gelecek vadeden iş fikirleri açısından çok karlı ve faydalı iş fikri olarak dikey tarım karşımıza çıkmaktadır.