Rıza Kayaalp Tokyo'da bronz madalya aldı!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, dün yarı finalde ezeli rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez'e 2-0 yenilerek altın madalya şansını kaybetmişti. Kayaalp bronz madalya için mindere çıktı.

Rıza Kayaalp Tokyo'da bronz madalya aldı!

Tokyo Olimpiyatları'nda grekoromen stil 130 kiloda yarışan Rıza Kayaalp, bronz madalya kazanmak için İranlı güreşçi Amin Mirzazadeh ile karşı karşıya geldi...

Kayaalp, ilk tur mücadelesinde Litvanya'dan Mantas Knystautas'ı 5-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti. Bu turda da Alman Eduard Popp'u 6-2 mağlup eden Kayaalp, adını yarı finale yazdırmıştı. Milli güreşçimiz, yarı finalde ise olimpiyatlarda hiç yenemediği Kübalı Mijain Lopez ile karşılaşmıştı.


Rıza Kayaalp Artık Tarihe Geçti!

Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kg mücadelesinde İranlı güreşçi Amin Mirzazadeh'i 7-2 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu madalya Türkiye'nin Tokyo'da kazandığı 4. Madalya oldurken, Rıza da adını tarihe yazdırdı.

2012'de Londra'da bronz, 2016'da Rio'da gümüş madalya kazanan Kayaalp, Tokyo'da elde ettiği bronz madalya ile Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde 3 olimpiyat madalyası kazanan dördüncü sporcusu oldu.

Etiketler