Ripple CEO'su XRP ETF'si hakkındaki görüşlerini paylaştı

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, SEC'in ETF'lere olan yaklaşımlarını değerlendirdi.

Ripple CEO'su XRP ETF'si hakkındaki görüşlerini paylaştı

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, XRP ETF'sinin piyasaya sürülmesiyle ilgili beklentilerini paylaştı. Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun kazanan ve kaybedne tarafları seçtiğini düşünüyor.

Ripple CEO'su BTC'nin yüksek güç tüketimine sahip olduğunu belirterek, SEC'in iklim gündemiyle ETF onayının bağdaşmadığını aktardı. Garlinghouse daha önce, XRP'nin en büyük kripto para biriminden 100 bin kat daha verimli olduğundan söz etmişti ve bir BTC çıkarılması için 75 galon benzin tüketimi olduğunu belirtmişti.

Ripple CEO'su öte yandan SEC Başkanı Gensler'in Ethereum'un düzenleyici statü konusundaki sessizliğinden endişe ediyor. ABD'de düzenleyicinin onayını bekleyen çok sayıda Ethereum ETF başvurusu bulunuyor.

Onaylanan ilk Bitcoin vadeli ETF'si olan ProShares Bitcoin Strategy ETF, New York Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmeye hazırlanıyor. Başlıca aradıkları şeyin açıklık ve kesinlik olduğunu belirten Garlinhouse, SEC'in bu konuda tutarlı davranmadığını aktardı.

Bilindiği üzere geçen yılın sonlarında SEC, Ripple aleyhine kayıt dışı menkul kıymet olduğu iddiasıyla dava açmıştı. Bu durumun ardından XRP'de sert düşüşler gerçekleşmişti. Kripto para birimi bugünden itibaren 51 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle 1.09 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Etiketler