Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur?

Reflüye Ne İyi Gelir? Sorusu, son zamanlarda artan sağlıksız beslenme ile birlikte sıkça sorulmaya başlandı. Reflü nedir ve neden olur? Mide asidi sorunu yaşayanlar ne yapmalı?

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur?

Reflü, genel olarak açıklanacak olursa; Yediğiniz yemeklerin ve mide asidinin istemsiz şekilde boğaz kısmına gelmesidir. Yemek ile birlikte gelen mide asidi, sürekli olarak mide yanması ile kendini göstermekte.

Aniden gelen mide yanması ve ekşimesi ile tüm gününüzü mahvedecek olan bu hastalık, doğru şekilde tedavi edilmeye başlanmazsa kronik bir rahatsızlık olabilir ve sürekli olarak çektiğiniz bir sorun olabilir.

Özellikle yediklerinize dikkat ederek Reflü riskinden kurtulmanız veya azaltmanız mümkün durumda. Peki, Reflüye ne iyi gelir? Mide asidi sorunu nasıl çözülür?

Evde Reflü Tedavisi Nasıl Yapılır? – Reflüye Ne İyi Gelir?

Evde doğal yöntemler ile Reflü tedavisi yapmak mümkün. Her ne kadar anlatacağımız yöntemler büyük bir kesim için iş görür durumda olsa da bazı kişilerde etki göstermeyebilir.

Bu gibi durumlarda önce doktorunuza danışmanız ve size uygun olan tedavi yöntemine başlamanız en iyi seçenek olacaktır.

Sulandırılmış Elma Sirkesi

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur? - Resim : 1

Sulandırılmış elma sirkesi ile Evde Reflü tedavisi yapmak mümkün durumda. Sabah uyandığınızda veya yemeklerden önce yarım çay bardağı kadar sulandırılmış elma sirkesi tüketmeniz. Midenizde bulunan asit oranının dengelenmesini sağlayacaktır.

Elma sirkesinin oranını yarım çay bardağına en doğru şekilde ayarlamalısınız. Birkaç damla elma sirkesinin üzerine su ekleyerek doğru tarifi elde edebilirsiniz. Her ne kadar tedavi yöntemi olarak kullanılıyor olsa da. Fazla tüketilecek olan Elma sirkesi Reflü yaşamanıza neden olabilir.

Su İle Karışık Kabartma Tozu İçmek

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur? - Resim : 2

Evde Reflü tedavisi konusunda önerilen ve pek çok kişinin fayda gördüğü bir diğer yöntem ise Suya karıştırılan kabartma tozunu içmektir.

Yarım çay bardağı kadar suya ekleyeceğiniz birkaç çay kaşığı kadar kabartma tozu, mide asidine karşı savaş verecektir. Mide asidinin Nötralize edilmesine büyük rol oynayan kabartma tozu. Elma sirkesinde de olduğu  gibi, çok tüketildiği zaman Reflüyü tetikleyebilmekte.

Doğru Beslenme ve Baharattan Uzak Durma

Günümüzde Reflü sorununun artma nedenlerinden en büyük olanı Fast food ve yanlış olan beslenme alışkanlıklarıdır.

Hızlı ve ucuz olması nedeni ile tercih edilen yiyecekler. Mide sağlığını direkt olarak etkilemektedir. Fast food ve bol baharatlı yiyecekler midenizin rahatsızlanmasına ve şişmesine neden olacaktır.

Hali hazırda Reflü sorunu yaşayan kişilerin daha sağlıklı beslenme pencerelerine geçmesi önerilmekte. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenme yönteminde, bol salata ve doğru sirke oranı ile Reflü konusunda evde tedavi uygulayabilirsiniz.

Portakal Kabuğu Tüketmek

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur? - Resim : 3

Reflüye Ne İyi Gelir? Sorusunu soran kişilere belki de en sık önerilen yöntem Portakal kabukları yöntemidir. Portakal kabukları, içinde bulundurduğu asit yapısı sayesinde tüketildiği zaman mide asidini dengelemekte.

Portakal kabuklarını kurutulmuş olarak satın alıp kullanabileceğiniz gibi, evde kendi yöntemleriniz ile de kurutabilirsiniz. Ağız tadınızın bozulmamasını istiyorsanız, çikolata kaplı olan portakal kabuklarını tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Anason ve Lavanta Refüye İyi Gelir Mi?

Reflüye ne iyi gelir? Sorusuna karşı verilebilecek belki de en etkili cevap anason ve lavanta ile yapılacak olan karışımdır.

Anasaon ve lavanta, mide üzerinde gösterdiği faydalı etkiler ile karşımıza çıkmakta. Oldukça güçlü olan bu karışımı günde sadece bir çay bardağı kadar tüketmeniz önerilmekte. Az bir miktar gibi gözüküyor olsa da asit oranları nedeni ile oldukça etkili ve fazla tüketimi Reflünüzü tetikleyebilir durumda.

Anason, Lavanta ve isteğe göre Bal eklenerek çay hazırlanır. Kısa bir demleme sürecinden sonra ister sıcak ister soğutularak tüketilebilecek olan bu çay. Reflünüze iyi gelecektir.

Su İçmek Reflüyü Etkiler Mi? Su İçmek Zararlı Mı?

Reflü nedenleri nelerdir? Geçmeden önce bol su tüketmenin reflü üzerinde bulunan etkilerine bakmak da oldukça önemli.

Bol su tüketmekte her ne kadar iyi gözüküyor olsa da bazı durumlarda mide rahatsızlıklarına neden olabilmekte. Özellikle yemek sırasında tüketilen içecekler ve su, midenizin şişmesine neden olmakta. Şişen mideniz mide asidini yemek borunuzdan tekrar yukarı göndermekte.

Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız günlük olarak aldığınız su miktarına dikkat etmenin yanı sıra. Mümkünse yemek yanında su içmemeli veya başka içecekler tüketmemelisiniz.

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nedir, Neden Olur? - Resim : 4

Reflü Neden Olur? Reflü Nedenleri Nelerdir?

Reflü ile savaşma konusunda direkt olarak tedavi yöntemlerine bakmadan önce nedenlerine bakmak ve buna göre yaşantınızı düzenlemek en iyi seçenek olacaktır.

Reflü, her ne kadar tedavisi olan bir hastalık olsa da nüks etme oranı da oldukça yüksektir. Reflüye ne iyi gelir? Seçeneklerine göz attıktan sonra yaşantınızı değiştirmeniz gerekebilir. Peki, reflü nedenleri nelerdir? Reflüye neden olan şeyler nelerdir?

  • Bol yağlı yiyecekler tüketmek.
  • Eski kızartma yağında kızartılan yemekler yemek.
  • Fast Food alanlarından yemek yemek.
  • Yemek yanında bol içecek ve su tüketmek.
  • Alkol tüketiminin fazla olması.
  • Sert asitli meyve suları içmek.
  • Doğal olmayan meyve suları içmek.
  • Bol baharatlı yiyecekler yemek.
  • Tütün ürünleri tüketmek.
  • İlaç yan etkileri.

Özellikle bu listede bulunanlardan birkaç tanesine sahipseniz Reflü sorunu ile baş ediyor olmanız oldukça normal. Daha sağlıklı bir hayat için kısa süreli bırakmalar değil, hayatınızın uzun bir dönemini etkileyecek olan kararlar almalısınız.