Powell Piyasaları Ateşe Verdi: Yatırımcılar Endişeli

Dinamik Yatırım'ın gün içi analiz raporunda, finans piyasalarının detaylı bir şekilde incelendiği bilgisi bulunuyor.

Powell Piyasaları  Ateşe Verdi: Yatırımcılar Endişeli

Küresel piyasalarda dikkatler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarına odaklanmış durumda. Powell, enflasyonun yavaşlamasından memnun olduklarını belirtirken, kısıtlayıcı politikalarının yeterince etkili olup olmadığı konusunda belirsizlik ifade etti. Fed'in gerektiğinde daha fazla sıkılaştırma yapmaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

Bu açıklamaların ardından piyasalarda sekiz günlük ralli sona ererken genel olarak satıcılı bir kapanış gerçekleşti. Tahvil getirilerinde yükseliş kaydedilirken, 2 yıllık tahvil faizleri kritik %5 seviyesinin üzerine çıkarak dikkat çekti. ABD'de devam eden işsizlik başvuruları ise beklentilerin üzerinde gerçekleşerek Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Powell Etkisi Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

ABD endeksleri %0,8'e varan düşüşle günü tamamlarken, ABD vadelileri yatay seyrini sürdürdü. Avrupa endeksleri ise %1,13'e yaklaşan yükselişle günü kapattı. Sanayi sektörü %2,5 artış gösterirken, seyahat ve eğlence sektörleri %2 düşüş yaşadı.

Asya bölgesi endeksleri gün içinde %1,6 civarında negatif seyretmeye devam ediyor. BIST100 endeksi ise %0,25'lik bir değer kaybıyla 7.841,46 puan seviyesinden günlük kapanış yaptı.

Bugünün gündemine İngiltere GSYH verisi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'nin konuşması damga vuracak. Ayrıca iç piyasada işsizlik oranı da takip edilecek.

BIST100 endeksinin yatay bir başlangıç yapması bekleniyor. Powell'ın açıklamalarının etkisiyle piyasalarda dalgalanmalar devam edebilir.

Etiketler