Petrol stoklarının azalmaya devam etmesi fiyatları yükseltiyor

Petrol stoklarının azalmaya devam etmesi ve ABD'nin stratejik rezervlerden petrol satışı için bir adım atmaması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yönünü yukarı çevirdi.

Petrol stoklarının azalmaya devam etmesi fiyatları yükseltiyor

Küresel petrol stoklarının azalmaya devam etmesi, OPEC+ üyelerinin ayda 400 bin varil/günden fazla artırmama politikasına bağlılıklarını tekrarlamaları ve ABD'nin stratejik rezervlerden petrol satışı için herhangi bir adım atmaması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.

ICE'de ocak vadeli brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 83,00 dolar düzeyini gördü ve hali hazırda düne göre 85 cent artarak 82,90 dolar düzeyinden işlem görüyor.

NYMEX'te de Batı Teksas petrolü 64 cent artarak 81,52 dolar/seviyesine çıktı.

Analistler, yaklaşan kış mevsimi öncesinde petrol stok seviyelerinin çok düşük olmasının ve OPEC'in arzı artırma konusunda isteksizliğinin fiyatları yukarı çektiğini aktardılar. Fakat Avrupa'da Kovid-19 vaka sayılarının tekrar hızlı artışa geçmesi ve bununla beraber bazı karantina tedbirlerinin uygulanmasının gündeme gelmesinin talepte büyümeyi yavaşlatabileceği endişelerinin fiyatlarda yukarı hareketi bir miktar sınırladığını belirttiler.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler