Paslanmaz çelik, enerji kısıtlamalarının talebi vurmasıyla geriledi

Şanghay'da paslanmaz çelik, elektrik kısıtlamalarının talebi vurmasıyla düşüşünü sürdürdü.

Paslanmaz çelik, enerji kısıtlamalarının talebi vurmasıyla geriledi

Çin'de paslanmaz çelik vadeli işlemleri, elektrik kısıtlamalarının yaşandığı bir ortamda yavaşlayan imalat aktivitelerinin metalde talebi zayıflatmasıyla yüzde 3'ün üzerinde düşerek dördüncü günde de değer kaybetmeye devam etti.

Analistler, özellikle Guangdond eyalet olmak üzere paslanmaz çelik için üretim sektöründe tüketimin daraldığını belirterek fabrikalarda kârların da ayrıca yüksek fiyatlar sebebiyle gerilediğini işaret etti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında kasım vadeli paslanmaz çelik Türkiye saatiyle 06.30'da yüzde 1,4 gerileyerek 19 bin 735 yuan/tondan işlem gördü. Kontrat, erken saatlerde yüzde 3,1 düşerek 19 bin 405 yuan/tona kadar geriledi.

Şanghay'da diğer çelik vadeli işlemleri artış gösterdi. İnşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,3'er artışla sırasıyla 5 bin 616 yuan/tondan ve 5 bin 642 yuan/tondan işlem gördü.

Dalian Emtia Borsasında ocak vadeli demir cevheri, yüzde 2,7 yükselerek 698 yuan/tona çıktı. Koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla yüzde 2,2 ve yüzde 1,9 artış gösterdi.

Etiketler