Paribu'nun sürekli çöküşleri yatırımcıyı nasıl etkiliyor?

Paribu'da yaşanan erişim sorunlarına bir çözüm gelecek mi? Paribu'dan resmi açıklama geldi.

Paribu'nun sürekli çöküşleri yatırımcıyı nasıl etkiliyor?

Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösteren kripto para borsalarından biri olan Paribu piyasada yaşanan her sert yükseliş ve düşüş hareketlerinden sonra erişim sıkıntıları yaşamaya devam ediyor ve bir çok yatırımcı bu durumdan negatif yönlü etkilendiğini sosyal medyada dile getiriyor. Önceki gün akşam saatlerinde CHZ/TL marketinde yaşanan sert yükselişten sonra yatırımcıların olağan dışı emir sayısı oluşturup alım satım yapmaya çalıştığı anlarda emirlerinin gerçekleşmediğini fark eden yatırımcılar sosyal paylaşım sitesi Twitter'da şikayetlerini dile getirdi bunun üzerine Paribu cephesinden açıklama şu şekilde geldi:

''CHZ/TL marketinde olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine bağlı emir yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu nedenle eşleşmelerde bazı kullanıcılarımızı etkileyen kısa süreli gecikmeler söz konusudur. Konuya teknik ekibimiz tarafından müdahale edilmektedir.'' 

Yatırımcılar daha öncede XRP/TL paritesinde  ve BTC/TL  paritesinde yaşanan sert yükseliş ve düşüşte de aynı sorunları yaşayan Paribu'dan bu konuda net bir şekilde uygulamanın düzelmesini bekliyor. Aynı zamanda bir çok yatırımcı Paribu'da yaşadığı bu sorunlardan sonra bir çok yerli ve yabancı kripto borsası uygulamasına geçtiğini ve sorunların düzelene kadar tekrar Paribu kullanmayacaklarını sosyal medya platformu olan Twitter'da dile getirdi.