Oyun hisselerinin hedefinde Çin var

Pekin hükümetinin 18 yaşının altındakilerin haftada üç saatten fazla çevrimiçi bilgisayar ve konsol oyunu oynamalarını yasaklaması kararının ardından Tencent Holdings’in ve diğer oyun şirketlerinin hisseleri düştü.

Oyun hisselerinin hedefinde Çin var

Çin Hükümeti tarafından beklenmedik bir dönemde yeni getirdiği yasayla çocukların haftada üç saatten fazla çevrimiçi oyun oynamaları yasaklandığı haberi piyasaları karıştırdı. Kararın ardından Çin'in en büyük firmalarından Tencent Holdings'in ve diğer oyun şirketlerinin hisseleri sert düşüşler yaşadı.

Çin Komünist Partisi’nin fotoğrafı gazetesi The People’s Daily’nin haberine göre, Pekin yönetimi daha evvel “manevi afyon” olarak nitelediği video oyunu bağımlılığının artmasını engellemek için için bu yeni düzenlemenin gerekli olduğunu açıkladı.

Çinli gazetenin haberinde, online oyunlara teslim olmanın tartışmasız bir biçimde gençlerin normal ders çalışma hayatlarını, fiziksel ve zihinsel sağlıklarını kötü yönde etkilediğine yer verilerek, “Bir gencin mahvolması, bir aileyi mahvedecektir” denildi.

Hisseler Değer Kaybetmeye Başladı

Oyun şirketlerinin cirolarına çocukların genel itibari ile alım güçleri olmadığı için büyük etkisi olduğu düşünülmese bile ebeveyn uzantılı satın alımlar bir hayli yüksek durumda, buna rağmen bu düzenlemenin sektörün gelişimi üstündeki uzun süreli etkilerinin çok daha ağır olacağını dile getiriyorlar. Satış geliri bakımından dünyanın en büyük oyun şirketi Tencent’in hisseleri bu sabahki işlemlerde yüzde 3.6 geriledi. Amerika borsasında işlem gören oyun şirketi NetEase hisseleri ise gece seansında yüzde 3.4 seviyesinde düşüş gösterdi.

Etiketler