OPEC+ toplantısı petrol fiyatlarını nasıl etkiledi?

OPEC+ toplantısının bugüne uzaması sonrası petrol fiyatları yatay seyir izliyor.

OPEC+ toplantısı petrol fiyatlarını nasıl etkiledi?

OPEC+ petrol ve enerji bakanlarının dün gerçekleştirdikleri toplantıda ağustos ayı ve sonrası için üretim miktarı konusunda anlaşma sağlanamaması ve müzakerelere bugün devam edilmesine yönelik karar alınmasının ardından petrol fiyatları yatay seyrediyor.

OPEC+ toplantısında gündeme gelen ağustos - aralık döneminde petrol üretiminin aylık 400 bin varil/gün, toplamda 2 milyon varil/gün üretim artırımı teklifine BAE, Irak ve Kazakistan'ın güçlü muhalefet ettikleri haberleri sonrasında petrol piyasası yön belirlemekte zorlanıyor.

OPEC+'dan çıkacak kararı bekleyen piyasalarda eylül vadeli brent petrolü düne göre 6 cent düşerek 75,78 dolar/varilden, Batı Teksas petrolü de 1 cent artarak 75,24 dolar/varil düzeyinden işlem görüyor.

Analistler, OPEC+'nın üretim artırımında anlaşamaması ve cari üretim düzeyini sürdürülmesi durumunda piyasada arz sıkışıklığını derinleyeceğini ve fiyatların yukarı yöne gideceğini tahmin ederken, OPEC+'da bazı üyelerin verilen kotalara uyuma daha az istekli hale gelebilecekleri uyarısında bulundular.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler