Öğrencilere 4250 TL verilecek!

Öğrenciler için İŞKUR tarafından 4250 TL ödenek verilmesine karar verildi. Peki başvuru şartları neler? Detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz.

Öğrencilere 4250 TL verilecek!

Öğrencilere ödenek veriliyor!

Ülkemizdeki yüzbinlerce gence çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuru ile İşbaşı eğitim programlarıyla 500 bin gence gelir kapısı açıldığı belirtilirken programa katılıp iş yerinde 26 gün çalışan öğrencilere 4 bin 253 lira para verileceği aktarıldı. Hükümet, işbaşı eğitim programlarıyla 500 bin gence gelir kapısı açarken aktif iş gücü programlarının kapsamı genişletildi. Bu doğrultuda iş arayan işbaşı eğitim katılımcılarına günlük 164 lira, öğrencilere 112 lira, işsizlik ödeneği alanlara da 82 lira verileceği yapılan duyuruda bildirildi.

Bu belirtilen programa katılıp iş yerinde 26 gün çalışan öğrenciler için yeni bir düzenleme yapıldı ve bu düzenleme ile hepsine asgari ücret yani 4 bin 250 lira verileceği ifade edildi. Ürkiye İş Kurumunca (İŞKUR) düzenlenen aktif iş gücü programlarından bu yıl 500 binin üzerinde gencin yararlanması için hedef konulduğu da yapılan duyuru ile aktarıldı.

Maaş devlet tarafından verilecek!

Bu programlar işsizliğin önlenmesinde çok büyük rol oynarken işbaşı eğitim programları özellikle gençlerin iş hayatına girmesine büyük katkı sağlıyor. Bu program hakkında yapılan duyuruda program kapsamında işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken verilecek olan maaş SGK tarafından ve İŞKUR tarafından ödenecek.

Nitelikli iş gücü konusunda güçlük çeken işverenlere işe alacakları kişilerin meslek becerilerine gözlemleme, işe alımda isabetli karar verme fırsatı sunulmasının yanı sıra program süresi boyunca işverenlerin maddi yükümlülüğü olmaması maliyette büyük avantaj sağladığı İŞKUR’a kayıtlı işsiz, 15 yaşını tamamlamış, işverenin birinci, ikinci dereceden yakını ya da eşi olmayan, başlamadan önceki üç aylık dönemde başvuru yapan işverenin çalışanı olmayanların başvuru yapabildiği ifade edildi.

Programı İŞKUR organize ederken iş yerleri başlatmak için kurumdan talepte bulunuyor. Talebi uygun görülen işyerlerine mevcut istihdamlarının yüzde 10’una kadar katılımcı hakkı tanınıyor. En az üç ay süreyle tanınan bu kontenjan dahilinde katılımcılar eğitim içerikli çalışıyor. Sürenin sonunda bu katılımcıların en az yüzde 50’si olmak üzere yine en az program süresi kadar istihdam edilmesi gerekiyor.