OECD: Euro Bölgesi benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya

OECD, Euro Bölgesi'nde kriz sonrasında hızlı bir toparlanmanın görüldüğünü belirterek risklerin devam ettiğini açıkladı.

OECD: Euro Bölgesi benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya

OECD, Euro Bölgesi'nin Kovid-19 pandemisinin sebep olduğu krize güçlü bir şekilde cevap verdiğini ve kriz sonrasında hızlı bir toparlanmanın geldiğini belirterek risklerin devam ettiği uyarısında bulundu.

OECD bugün yayınladığı 2AB ve Euro Bölgesi Ekonomik Anketler raporunda 2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle Euro Bölgesinin tarihinin en kötü resesyonunu yaşadığını da belirtti.

Yaşanan bu en kötü resesyondan toparlanmanın zorlaştığını, bununla beraber salgının kalıcı ekonomik sonuçları olabileceğini söyleyen OECD, ''Mali destek erken bir şekilde geri çekilmemeli.'' ifadelerini kullandı.

Para politikası desteğinin de enflasyon ECB'nin hedefine yaklaşana kadar devam etmesi gerektiğini aktaran OECD, ECB'nin para politikası kapsamında yaptığı revizyonun toparlanmaya yardımcı olacağını savundu.

Avrupa Birliği'nin mali kurallarında gelişimin de mali çerçevenin iyileştirilmesine odaklanması gerektiğini belirten OECD, ''Krizle ilişkili yeni mali araçlar çabuk şekilde uygulamaya konmalı ve yapılacak değerlendirmeler parasal birliğin tamamlanması tartışmalarını beslemeli.'' dedi.

Güçlü iş gücü piyasalarının ekonomik toparlanmaya yardımcı olacağı aktarılırken, sermaye için ortak pazarı güçlendirmenin finansal ayrılma riskini azaltacağının da altı çizildi.

OECD, daha dayanıklı iş gücü piyasalarının ekonominin şokları emme ve toparlanmayı hızlandırma kapasitesini artıracağını da aktardı.

Etiketler