O hissesi olanlar dikkat! 5 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul yatırımcılarına uyarı niteliğinde duyuru geldi. Bu hisselere sahip olanlara dikkat çekildi. 5 hisseye tedbir kararı verildi.

O hissesi olanlar dikkat! 5 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul’da 5 hisseye 1 ay süreyle tedbir kararı getirildi. Getirilen tedbir kararı yatırımcıyı endişelendirmeye yetti.

5 hisseye tedbir kararı! 

5 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirme kapsamında Akfen GYO (AKFGY), Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları (ALMAD), Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları (SAYAS) hisselerinde tedbir kararı alınırken açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKFGY.E, ALMAD.E ve SAYAS.E payları 19/10/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/11/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir” denildi.

İhlas Haber Ajansı (IHAAS) için de tedbir kararı getirildi. Getirilen tedbir kararıyla ilgili:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IHAAS.E paylarında 19/10/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/11/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir” denildi.

Smart Güneş Teknolojisi (SMRTG) hissesinde de uygulanacak olan tedbir 19 Ekim 2022 tarihinde başlayacak olmakla beraber 18 Kasım 2022 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiriyle işlem göreceği yönünde açıklama yapıldı. Yapılan açıklama sonrasında bu hisselere sahip olan kişilerin biraz daha endişelendiği belirlendi.