Moody's Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6 büyümesini bekliyor

Moody's, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0 büyümesini beklediklerini bildirdi.

Moody's Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6 büyümesini bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kredilerde büyümenin desteklediği toparlanmanın enflasyon konusunda endişelere yol açtığını fakat Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0 büyümesini beklediklerini açıkladı.

Küresel ekonomik toparlanmanın rayına oturmasının, Türkiye'nin turizm sektöründe toparlanmanın yolunda olmasının ve aşılamada ilerlemenin Türk ekonomisinde büyümeyi desteklediğini aktaran Moody's, baz etkisinin de güçlü büyümede rol oynadığının altını çizdi. 

Bunun yanında, ''Büyüme ivmesinde gelecek çeyreklerde ciddi bir yavaşlama bekliyoruz.'' ifadelerine de yer veren Moody's, sıkılaşan finansal koşulların, kredilerde büyümenin geçtiğimiz yıldan çok daha düşük bir düzeyde kalmasının ve yüksek enflasyonun etkisiyle 2021 yılından sonra büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

2021 yılının ardından ekonomik büyümenin yüzde 3,6 civarına gerileyeceğini öngören Moody's, bu beklentisiyle beraber hükümetin yeniden güçlü bir kredi büyümesi için bastıramayacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.

Moody's 2021 yılında G20 ekonomilerinde büyümenin yüzde 6,5 ve 2022 yılında da yüzde 4,5 olmasını beklerken, G20'nin gelişmiş ekonomilerinin bu yıl yüzde 5,6 ve önümüzdeki yıl yüzde 4,2 büyüyeceğini tahmin etti.

G20'nin gelişmekte olan üyelerinin ise bu yıl yüzde 5,7 ve 2022'de yüzde 4,1 büyümeleri bekleniyor.

Etiketler