Mehmet Şimşek Harcama Kontrolüne Başladıklarını Söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne, olası harcama kesintilerinin neler olabileceğine ve harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz"

Mehmet Şimşek Harcama Kontrolüne Başladıklarını Söyledi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tüm kamu harcamalarında inceleme başlatıldığı bakan Şimşek tarafından açıklandı. Bakan Şimşek gereksiz harcamaların önüne geçerek kamu harcamalarında verimli alanların önceliklendirileceğini söyledi.

Kamuda olası harcama kesintilerinin yaşanabileceğini söyleyen Şimşek kamu harcamalarında tasarrufun bu dönemde önmeli olduğunu vurguladı.

Şimşek yurt içinde yaşanan en büyük zorluğun enflasyon olduğuna dikkat çekti. En büyük önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu söyleyen Şimşek fiyat istikrarının zamanla oluşacağını ve bunun için mücadele ettiklerini aktardı. Bunun zorlu bir süreç olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, rekabetçiliğin ve üretkenliğin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, yeşil ve dijital dönüşüm, iklim değişikliği ile mücadele gibi alanlara yönelik kapsamlı bir yapısal reform programlarının olduğunu anlattı.

Şimşek para politikalarında sadeleşme ve normalleşme sürecinin devam ettiğini ve uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığımızı düşündüğünü söyledi.

Şimşek enflasyon hedefinin bu yıl %36 gelecek yıl %14 ve 2026'da ise tek haneli rakamlar olarak açıkladı.

Etiketler
Yorumlar