Kızılay içecek halka arz oluyor

Kızılay içecek mali durum düzenlemesi ve yeni yatırımlar yapabilmek için kaynak arayışında çareyi Borsa'ya açılmakta buldu!

Kızılay içecek halka arz oluyor

Şirket, 150 000 000 Euro yatırımla birlikte Afyon ve Erzincan'da soda fabrikalarında şişe üretim tesisi inşa edecek.

Kızılay İçecek halka arz ne zaman?

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık halka arz ile alakalı halka açıklamalarda bulundu. Halka arz haberini Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık verdi. 50 000 000 Euro yatırımla Erzincan ve Afyon’daki soda fabrikalarında şişe üretim tesisi kuracaklarının bilgisini basına duyurdu.

Kınık, halka arz ile ilgili şunları söyledi:

Portföy yönetim şirketimiz var. Bu şirketimizle de hem Kızılay’ın kendi yatırımlarının fon mantığında yönetilmesini sağlamak, hem de Kızılay’a yatırımcı olmak isteyen, Kızılay’ın projelerine inanan yatırımcılara da daha güvenli, SPK denetiminde olan bir yatırım imkanı sağlıyoruz.

Hem kendi sermaye temerküzümüzü oluşturmak hem de Hazine ile konuştuğumuz bir başka husus var. Sosyal girişimcilik, işletmecilik konusunda bir model oluşturup, insanlara özellikle aşırı yoksul insanlara kooperatifçilik mantığıyla, değer zincirinin içinde onu koruyarak birtakım iş imkanı sunmak gibi bir vizyonumuz var. Pilot uygulamalarda başarıyı yakaladık. Mardin, Şanlıurfa’da tarıma dayalı değer zincirlerinde üretimlerimiz var. Mülteci fakir topluluklarla ev sahibi fakir toplulukları bir araya getirip, hasılatı beraber paylaşmalarını öngören bir model başardık. Bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz o bölgelerde.

Amiral gemimiz Kızılay İçecek’in halka arzı konusunda çalışmamız devam ediyor. Halka arzda yatırım danışmanlığını yürüten banka ile çalışmalarımızı yürüyoruz. Onlar, değerlemelerini kıymetini ortaya koydular. Biz de eğer piyasalar uygun olursa, ekonomik göstergeler açısından uygun olursa bunu halkımızla buluşturmayı arzu ediyoruz.”

Etiketler