İstanbul'da suya zam geliyor!

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İstanbul Su kontrol ve Otomasyon merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıdan sonra açıklama yapan Mermutlu'nun sözleri gündemde yerini aldı.

İstanbul'da suya zam geliyor!

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İstanbul Su kontrol ve Otomasyon merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında su fiyatlarıyla ilgili konuşmalar yapıldı. Özellikle Türkiye'de ve dünyada yaşanan ekonomik kriz sebebiyle artış gösteren işletme giderlerini ve en son Şubat ayında gerçekleştirilen olağanüstü İSKİ Genel Kurulunda istenen zammın reddedilmesi sebebiyle kurumun karşı karşıya kaldığı tablo anlatıldı. 

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu tarafından: 

"Bütün bu yatırımları gerçekleştirirken öz kaynak kullanıyor ve gelirlerimizin önemli bir kısmını su faturalarından elde ettiğimiz gelirler oluşturuyor. Tüm yatırım ve işletme giderlerimizin önemli bir kısmını siz İstanbulluların ödediği su paralarıyla karşılıyoruz. Hemen hemen 3 yıl önceki yani 2019 yılı başındaki fiyatlarla işletme ve yatırımlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bunun güçlüğünü sizler de takdir edersiniz. Bugün İstanbulluların su kullanan yüzde 86'lık dilimi, birinci kademe olan 0-15 metreküplük tarifeden su kullanıyor. Bu tarifenin birim fiyatı ise 5.56 TL'dir. 5.56 TL'ye verdiğimiz 1 metreküp suyun parası ile hem içmesuyu hem de atıksu yatırımlarımızı aynı zamanda da işletmemizi yapıyoruz. Elektrik giderlerimizi karşılıyoruz. Personel giderleri ile kimyasal madde masraflarımızı karşıladığımız gibi ayrıca bu 5.56 TL ile evlerden çıkan atıksuyu da topluyor ve çevreye zarar vermeden bertaraf ediyoruz. Bu fiyat 30 Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23.sıradadır” dedi.

Suya zam

Mermutlu: En ucuz fatura İSKİ

Mermutlu “Çok değerli İstanbulların da takdir edeceği gibi şu anda konutlarına gelen faturaların içerisinde en ucuzu İSKİ faturasıdır. Biz belirli aralıklarla su tarifesinde artışlar talep ettik. Ancak bu Genel Kurulumuz tarafından uygun görülmedi. Son dönemde dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan ekonomik gelişmeler sonucu idaremizin harcama kalemlerinde, enflasyonun çok üzerinde artışlar gerçekleşmiştir” denildi.