İsrail, Türkiye'ye Vize Uygulamasını Değiştirdi

İsrail BM Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açıklamaları sonrasında, Birleşmiş Milletler temsilcilerine vize verilmeyeceğini ilan etti.

İsrail, Türkiye'ye Vize Uygulamasını Değiştirdi

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) ve İsrail arasındaki gerilimi artırıyor. BM Genel Sekreteri António Guterres'in, "Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalıyor" sözlerine İsrail'den sert bir yanıt geldi.

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, Guterres'in açıklamalarını kınayarak, "BM ve bölgemizdeki BM yetkilileri ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz" dedi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen da BM Genel Sekreteri ile yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

Son olarak İsrail, BM yetkililerinin vize başvurularını reddedeceğini açıkladı. İsrail BM Büyükelçisi Erdan, BM’nin insani ilişkilerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’e vize verilmeyeceğini belirtti ve "Bu açıklamalar nedeniyle BM temsilcilerinin vizelerini reddedeceğiz. Onlara derslerini vereceğiz" dedi.

Bu gelişmeler, İsrail ile BM arasındaki gerginliği daha da artırırken, bölgedeki siyasi çatışmanın boyutlarını yükseltiyor.

Etiketler