Instagram konum paylaşılıyor iddiasına CEO cevap verdi

Instagram uygulamasına son gelen güncellemenin ardından bir kullanıcı takipçilerinizin tam konumunuzu görebileceğine dair iddiası gündemde yer almıştı.

Instagram konum paylaşılıyor iddiasına CEO cevap verdi

Instagram uygulamasına gelen son güncellemeyle beraber bir kullanıcı insanların tam konumunuza ulaşabilir iddiasını ortaya koymuştu. Bu iddianın üzerine birçok kişi konum paylaşımını kapattı.

Instagram kullanıcılarının konumları takipçilerle paylaşılıyor mu?

Bir kullanıcının ortaya attığı iddiaya göre Instagram uygulaması takipçilerle konum paylaşıyor. Bunun üzerine birçok kullanıcı panikleyerek Instagram uygulamasında konum paylaşımını kapatmaya başladı.

Bununla beraber Intagram'ın Ceo'su Adam Mosseri, bu iddialar karşısında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Mosseri, ortaya atılan bu iddianın tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Mosseri açıklamasında konum servislerinin cihazınızla ilgili bir ayar olduğunu ve uygulamanın kişilere ait konum bilgilerini izinsiz paylaşmadığını dile getirdi.

Instagram konum paylaşılıyor iddiasına CEO cevap verdi - Resim : 1

Bunun üzerine InstagramComms hesabından da Mosseri'nin açıklamasına destek geldi. Uygulamanın konumları paylaşmadığına, diğer sosyal medya şirketleri gibi haritalandırma veya etiketler için konum kullanıldığına işaret edildi.

instahram

Konum bilgilerinin paylaşılmaması  telefon ayarlarından mümkün hale geliyor. Bununla beraber cihazınızın ayarlar bölümünden konum bilgisini belirlediğimiz uygulamalar üzerinden kapatabilirsiniz. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler