İngiltere yeni 50 sterlinlik banknotu tedavüle sokuyor

İngiltere yeni 50 sterlinlik banknotu tedavüle sokuyor.

İngiltere yeni 50 sterlinlik banknotu tedavüle sokuyor

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni banknotta bilin insanı Alan Turing'in fotoğrafı yer alacak.

Yeni 50 sterlinlik banknot polimer malzemeye basılacak. Resmi duyurusunun ardından banknotların 23 Haziran 2021'de dağıtıma çıkması bekleniyor. 23 Haziran paranın üzerinde fotoğrafı olan Alan Turing'in de doğum günü olması nedeniyle dikkat çekti.

Yeni banknotun şu ana kadarki en yüksek güvenlik unsurlarını içereceğinin altı çizildi. Banknot üzerinde ışığa göre değişen hologram da yer alacak. Yeni banknotla birlikte İngiltere'de artık tüm paralar polimer malzemeden olacak.

Alan Turing Kimdir?

Alan Mathison Turing (23 Haziran 1912 – 7 Haziran 1954), İngiliz matematikçi, bilgisayar bilimcisi ve kriptolog. Bilgisayar biliminin kurucusu sayılır. Geliştirmiş olduğu Turing testi ile makinelerin ve bilgisayarların düşünme yetisine sahip olup olamayacakları konusunda bir kriter öne sürmüştür.

II. Dünya Savaşı sırasında Alman şifrelerinin kırılmasında çok önemli bir rol oynadığı için savaş kahramanı sayılmıştır. Ayrıca Manchester Üniversitesi'nde çalıştığı yıllarda, Turing makinesi denilen algoritma tanımı ile modern bilgisayarların kavramsal temelini atmıştır.

Adı ayrıca Princeton'da beraber çalıştığı tez hocası Alonzo Church ile geliştirdiği Church-Turing Hipotezi ile de matematik tarihine geçmiştir. Bu tez, bir algoritmayla tarif edilebilecek tüm hesaplamaların dört işlem, projeksiyon, eklemleme ve tarama operasyonları ile tarif edilebilecek hesaplamalardan ibaret olduğunu ifade eder. Bir matematiksel teorem olmaktan ziyade matematik felsefesi hakkında çürütülememiş bir hipotezdir.

Alış 40.5307
Satış 40.5409
Değişim 0.0197%
Son Değer 40.5358
En yüksek 40.6307
En düşük 40.3901
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler