Güzel şarkıcının başı dertte! Gülşen’e soruşturma

Her daim aşk hayatıyla veya güzelliğiyle gündeme bomba gibi düşen Gülşen, bu kez bir soruşturmayla gündeme oturdu. Güzel şarkıcının başı dertte!

Güzel şarkıcının başı dertte! Gülşen’e soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma açıldı. Geçtiğimiz günlerde imam hatip liselilerine yönelik kullandığı sözlerden dolayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ak Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamalarda Gülşen’e olan tepkiler dile geldi.

Nisan ayında İstanbul’da bir mekanda sahne alan Gülşen, görüntülerde yer alan bir kişi hakkında “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” Diye sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Başsavcılık tarafından Gülşen’in konser verdiği esnada bu sözleri sarf etmesinden dolayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı. Gülşen’e tepkiler kısa sürede arttı.

Gülşen’e tepkiler büyüyor!

Gülşen

Özellikle hükümet kanadından Gülşen’e tepkiler gelmeye devam ediyor. Ak Partili isimler ve Diyanet İşleri Başkanı tarafından verilen tepkiler gündeme bomba gibi düştü.

Ömer Çelik (Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü)

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

Numan Kurtulmuş (Ak Parti Genel Başkan Vekili)

İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.

Mehmet Uçum (Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı)

Türkiye vatandaşı ama fiilen batıcı asimilasyonun çocukları dine değil İslam’a karşıdır. Kilise okullarını baş tacı eder, İmam Hatipleri aşağılarlar. Ezandan nefret eder çan sesini huşuyla dinlerler. Konu basit bir nefret suçu değil, ülkemize ve değerlerine derin bir düşmanlıktır.

Prof. Dr. Ali Erbaş (Diyanet İşleri Başkanı)

En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan İmam-Hatip Okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.