Gübretaş'a ihale yasağı getirildi!

Son dönemlerde yaşanan büyük kur dalgalanması sebebiyle son kazandığı ihalenin iptalini istedi. Talebi kabul edilmeyen Gübretaş'a bir de 6 aylık ihale yasağı getirildi.

Gübretaş'a ihale yasağı getirildi!

Gübre Fabrikaları, 6 ay süreyle kamu ihalelerinden yasaklandı. Karara karşı yürütmenin durdurulması talebi ile iptal davası açılacak.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından kimyevi gübre alımına ilişkin olarak 15.09.2021 tarihinde yapılan ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi firma ile protokol imzalanamaması üzerine ekonomik açıdan en avantajlı 2. Teklif sahibi Gübretaş'a 15.10.2021 tarihinde mukaveleye davet tebligatı gönderildiği belirtilirken, ihale tarihi ile mukaveleye davet tebligatının şirkete ulaştığı tarih arasında ulusal ve global piyasalarda meydana gelen olağanüstü fiyat yükselişleri ve yaşanan tedarik/arz sıkıntısı sebebiyle ihale şartlarını teklif koşulları ile yerine getirmenin şirket açısından imkânsız hale geldiği ifade edildi.

Gübretaş'a ihale yasağı getirildi! - Resim : 1

Gübretaş'ın İptal Talebine RED!

Şirket, açıklamasında başvurunun TİGEM tarafından kabul edilmediği ve şirketin 6 ay süreyle kamu ihalelerinden yasaklanmasına dair kararın Resmi Gazete'nin 17.11.2021 tarihli nüshasında yayınlandığı belirtildi.

Karara karşı idare mahkemesinde yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açılacak.

Şirket açıklamasında kamu kurumlarına yapılan ihaleli satışların, konsolide satışlar içerisindeki payının 2020 senesinde yüzde 0,30, 2021 senesinin ilk dokuz ayında ise yüzde 0,15 olarak gerçekleştiğini, bu sebeple söz konusu altı aylık yasak kararının satışlar üstünde önemli bir etkisi olmayacağını söyledi.

GUBRF GUBRE FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 155.1
Satış 155.2
Değişim -1.1%
Son Değer 155.1
En yüksek 159
En düşük 154.4
Haftalık Değişim 0.5836%
Aylık Değişim -2.5141%
Yıllık Değişim 0.8452%
Etiketler