Gram altında tarihi zirveler yenileniyor

Gram altın, dolar/TL'deki yükseliş ve global altın fiyatlarındaki ralliyle takviye yapmasıyla birlikte rekor tazelemesine yardım etti. En son 25 Ekim'de 567 TL'ye kadar çıkan gram altın, global altın fiyatlarındaki son ralliyle 578 TL seviyesine yükseldi.

Gram altında tarihi zirveler yenileniyor

Gram altın, Dolar/TL ’deki yükseliş ve global altın fiyatlarındaki ralliyle gün içinde 578 TL’ye kadar tırmanarak rekor tazeledikten sonra 577 TL dolayında bulunuyor.

Gram altın, 21 Ekim’de global altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen dolar/TL'nin 9,40 seviyesinin üzerine çıkmasıyla 2020'nin Kasım ayında gördüğü 540 TL'yi de geride bırakarak 543 TL ile yeni bir rekor kırmıştı.

Sonrasında 567 TL’ye kadar hızlı bir yükseliş kaydeden güvenli liman gram altın, dolar/TL ve global altın fiyatlarının 25 Ekim’den itibaren gerilemesiyle 540 TL seviyelerine inmişti.

Geçen haftanın çok büyük bir kısmını 550 TL dolayında yatay bir seyirle geçiren kıymetli metal, haftanın ikinci yarısında dolar/TL’nin 9,70 eksenine oturmasıyla global altın fiyatlarındaki yükselişi izledi.

Yeni haftaya da bu şekilde rekorla başlayan gram altın, gün içinde 573 TL’yi görerek 10 Kasım’da rekor tazelemişti.
Kasım ayı başından bu yana dolar/TL’nin 20 kuruşa yakın yükselmesi ve global altın fiyatlarındaki ralli, gram altın fiyatlarını da yeni bir rekor seviyeye taşımış oldu.

Dolar/TL’deki yükseliş önemli ölçüde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam edeceğine dair beklentilerden kaynaklanırken, global altın fiyatları Fed’in tapering açıklamasına rağmen faizleri artırmakta aceleci davranmayacağını belirtmesiyle yükseldi.
Ons altın çarşamba günü 1.825 dolar dolayında işlem görürken dolar/TL 9,84 düzeyinde işleme konu olmaya devam ediyor.

Etiketler