Goldman Sachs, risklere rağmen döngüsel ralli için fırsat görüyor

Goldman Sachs'a göre, piyasanın ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri abartılıyor ve yakın bir zamanda döngüsel varlıklarda potansiyel kazanımların önünün açılması ihtimali de var.

Goldman Sachs, risklere rağmen döngüsel ralli için fırsat görüyor

Goldman Sachs stratejistlerine göre, piyasanın ekonomik büyümeye yönelik endişeleri abartılıyor ve yakın bir zamanda döngüsel varlıklarda potansiyel kazanımların önünün açılması ihtimali de var.

Başta Zach Pandl olmak üzere Goldman Sachs stratejistleri yayınladıkları bir notta, ''Piyasanın Delta salgınlarından ve Çin'in yavaşlamasından kaynaklanan küresel döngüsel risklerle ilgili çok fazla endişeli olduğunu düşünüyoruz ve Fed konusundaki beklentimiz hâlâ piyasanınkinden daha güvercin. Bu sebeple kısa vadede döngüsel varlıklarda biraz daha rahatlamanın muhtemel olduğunu düşünüyoruz.'' ifadelerine yer verdiler.

Delta varyantının hızlı yayılması, Fed'in tahvil alımında azaltıma gideceğine ilişkin endişeler ve Çin'in yavaşlayan ekonomik büyümesi, son haftalarda yatırımcılar üzerinde baskı oluşturan unsurlar olarak görülüyor. Küresel çapta da hisse senetleri rekor düzeylerden işlem görürken, yatırımcılar güvenlik ihtiyacıyla savunma ve benzeri sektörlere yöneliyor.

Goldman Sachs stratejistleri, kısa vadeli küresel büyüme iyimserliğinin piyasanın rahatlamasına izin vereceğini, ABD ve Avrupa hisse senetlerinde daha fazla ilerlemeyi destekleyeceğini aktarırken, Japon hisse senetleri için görünümün iyileştiği belirtildi. Öte yandan Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın sağlam kaldığını da eklediler.

Etiketler