Gayrimenkul satışları tüm hızıyla devam ediyor! 7 ayda 2 milyona yakın satış yapıldı

Enflasyonla birlikte artan kiralar ve ev fiyatları, gayrimenkul satışlarını engellemiyor. Türkiye’de son yedi ay içerisinde 1 milyon 800 binden fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Bu satışlardan ise 21 milyar 19 milyon Türk Lirası’ndan fazla tapu harcı geliri toplandı.

Gayrimenkul satışları tüm hızıyla devam ediyor! 7 ayda 2 milyona yakın satış yapıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Türkiye’de son 7 ay içerisinde 2 milyona yaklaşan miktarda gayrimenkul satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay toplam 222 bin üzerinde satış yapılırken, tapu harcı olarak 2 milyar 603 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlanmış oldu. Temmuz ayı içerisinde ise gayrimenkul satışı 331 binleri bulsa da Haziran ayına göre yüzde 33’lük bir azalma söz konusu oldu.
 
Bu yılın ilk yarısı olan Ocak ve Temmuz ayları içerisinde ise gayrimenkul satış işlemi yaklaşık 21 milyar 19 milyonu aşan bir gelir kazandırırken, yaklaşık 1 milyon 826 bin gayrimenkul satışı gerçekleştirildi.

Gayrimenkul satışları

Gayrimenkul satışında en çok işlem hangi ilde gerçekleşti?

 Bu son 7 ay içerisinde yapılan gayrimenkul satışlarının en çok gerçekleştiği yer ise İstanbul oldu. İstanbul’da yaklaşık olarak 240 bin gayrimenkulün satış işlemi yapıldı.
 
Tüm Türkiye’de yapılan satış işlemlerinde en çok konut satışı gerçekleştirildi. Konut satışı 798 bin civarındaki iken, ikinci sırayı tarla satışı aldı. Yaklaşık olarak 496 bin tarla satışını, 314 bin ile arsa satışı takip ederken, 84 bin civarındaki iş yeri satışı ise dördüncü sırada yer aldı. Yapılan satış işlemlerinde kalan sayıyı ise diğer taşınmazlar tamamlıyor.
 
Yapılan satışların büyük bir kısmı 240 bin 644 işlemle İstanbul’da gerçekleşirken, bu ili yaklaşık 123 bin satış işlemi ile Ankara takip etti. Diğer yandan İzmir, 99 bin civarında gerçekleşen satış işlemi ile üçüncü sırada yerini aldı. Bu üç büyük ili Antalya yaklaşık 75 bin satış ile takip ederken, Bursa ili 69 bine yakın satış ile beşinci sırada yerini alıyor.  Gayrimenkul satışında öncü olan bu illeri sırasıyla Konya, Kocaeli ve Balıkesir takip ediyor.
 

Etiketler