Fransa MB, dijital paralarda 5. testi tamamladı

Fransa Merkez Bankası dijital paralarda rakiplerinin önüne geçiyor.

Fransa MB, dijital paralarda 5. testi tamamladı

Fransa Merkez Bankası, geçtiğimiz gün yapmış olduğu basın açıklamasında, 18 ve 21 Haziran 2021 tarihlerinde bir dizi yatırım bankasıyla beraber merkez bankası dijital parası (CBDC) testleri yürüttüğünü duyurdu. Testlerde BNP Paribas ve Euroclear gibi bankalar yer aldı.

Yapılan basın açıklamasında, yapılan deneylerin Avrupalı blok zinciri şirketi LiquidShare ile iş birliği içind yapıldığı, blok zinciri teknolojisi ile hem listelenmemiş hem de listelenmiş menkul kıymetlerin ihraç ve takasını içerdiği anlatıldı.

Test süresi boyunca yer alan diğer yan kuruluşlardan birkaçı Axa Investment Managers, CACEIS Bank, CIC Market Solutions, Credit Agricole Titres, Euronext, Kriptown, La Banque Postale, Caisse des Depots, ODDO BHF AM, ODDO BHF,  OFI AM ve Société Générale Securities Services'di.

Merkez Bankası, dijital paralara ilişkin diğer testlerinin sürecinin devam ettiğini, edinilen tüm bilgi ve birikimlerin CBDC’lerin gelecekteki kullanımlarına uykun şekilde hazırlandığını bildirdi.

Fransa MB, öte yandan kripto para üzerine çalışmalarını derinleştirirken bir diğer yandan başkan Francois Villeroy de Galhau da kripto para regülasyonlarına öncelik verilmesi gerektiğini savundu. Başkan, geride bıraktığımız günlerde yapmış olduğu açıklamada, aksi halde dijital varlıkların AB’nin parasal egemenliğini zorlamaya başlayacağını dile getirdi.

Etiketler