Finansal stoklardaki düşüş, bu 2 yatırımı daha cazip hale getiriyor

Banka hisseleri de dahil olmak üzere finansal hisse senetleri son zamanlarda baskı altına girdi.

Finansal stoklardaki düşüş, bu 2 yatırımı daha cazip hale getiriyor

Banka hisseleri de dahil olmak üzere finansal hisse senetleri son zamanlarda baskı altına girdi. Örneğin, 7 Haziran'da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Dow Jones Finansallar Endeksi, o zamandan bu yana yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti. Yılın başından bu yana, endeks yaklaşık yüzde 18 artış göstermişti.

Aynı şekilde, 3 Haziran'da yılın en yüksek seviyesine ulaşan ABD bankalarının Dow Jones Endeksi, o zamandan bu yana yaklaşık yüzde 10 kaybetti. Ancak, yılın başından bu yana endeks yüzde 22'den fazla arttı.

Bankalar stoklarındaki bu son düşüşün nedenlerini merak ediyor. Bir yandan, Fed 2023'te iki faiz artırımı sinyali verdi. Yükselen faiz oranları genellikle banka kar marjlarını iyileştiriyor.

Alınan toplam faizden ödenen faizi çıkararak net faiz gelirini (RNI) elde etmek için bir bankanın bilançosunu değerlendirebiliriz. Bu nedenle, bir bankanın faiz geliri, faiz oranları yükseldiğinde genellikle iyileşir.

Yine de birçok bankanın hibrit bir iş modeli var. Gelirlerinin önemli bir bölümünü, aracılık hizmetleri, bankacılık hizmet ücretleri, kredi kartı ücretleri, kendi ticari kâr ve zararları ve ipotekle ilgili ticari faaliyetler gibi faiz getirmeyen faaliyetlerden elde ederler. Bu nedenle, bir bankanın faiz dışı geliri genellikle bankanın ekonomisini ve faaliyet ortamını etkileyen diğer faktörlere bağlıdır.

Teknik tablolara dikkat eden okuyucular, birçok finans şirketinin önümüzdeki günlerde daha fazla zarar görebileceği sonucuna varabilir. Son 52 haftada kaydedilen getiriler göz önüne alındığında, daha fazla kar elde edilmesi düşünülebilir.

Bu nedenle bugün, potansiyel yatırımcıların yılın ikinci yarısında, muhtemelen daha düşük fiyatlarla satın almak amacıyla keşfetmek isteyebilecekleri iki borsada işlem gören fonu (ETF) ele alıyoruz.

1 - GARANTİ BANKASI ( Garan Hisse )

Anlık fiyat = 8.34

5 Kasım 2018 fiyatında işlem gören Garanti hissesi, yatırım bankaları, ticari bankalar, varlık yöneticileri, kredi kartı şirketleri ve borsalar dahil olmak üzere endeksin en değerli hisselerinden biridir. 

Finansal stoklardaki düşüş, bu 2 yatırımı daha cazip hale getiriyor - Resim : 1

2 - Invesco KBW Yüksek Temettü Getirisi Finansal ETF

Mevcut fiyat: 20.67 dolar.

52 hafta üzeri aralık: 12.57 dolar - 21.65 dolar
Temettü verimi: yüzde yüzde 8,6
Gider oranı: yıllık yüzde 1,24

Invesco KBW Yüksek Temettü Verimi Finansal ETF (NASDAQ: KBWD ), rekabetçi temettü getirileri sunan ABD finansal hisselerine yatırım yapıyor. Odak noktası, varlık yöneticileri, ipotekli gayrimenkul yatırım şirketleri (mREIT'ler) ve takas bankaları gibi küçük ölçekli şirketlerdir.

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler