FED Başkanından faiz artışı açıklaması

Rusya ile Ukrayna arasında olan savaşla beraber ekonomide belirsizlikler artış gösterirken FED Başkanı Powell, Mart ayında faiz artışı olacağıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

FED Başkanından faiz artışı açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Batı ülkelerinin sert yaptırımları da küresel anlamda ekonomik belirsizliği artırırken FED Bankası Başkanı Jerome Powell'dan bir mesaj geldi. Powel tarafından yapılan açıklamada Mart ayı içinde faiz artırımının uygun olarak görüldüğünü fakat Ukrayna ile Rusya krizinin ekonomik anlamda belirsizlik oluşturduğunu söyledi. Bugün gerçekleştirilen ABD Temsilciler Meslisinin Finansal Hizmetler Komitesindeki sunumu yayınlanan Powel'in istihdam piyasasının güçlü olduğunu fakat enflasyon hedefinin üzerinde ilerlediğini söyledi. 

FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED

FED toplantısı 16 Mart tarihinde gerçekleştirileceği için FED'in faiz kararı da 16 Mart tarihinde açıklanacak. Rusya Ukrayna Savaşından önce piyasanın FEDDen 50 puanlık faiz artışı beklentileri artış göstermişti. Fakat savaşla beraber faiz politikasıyla ilgili beklentiler de farklılaşmaya başladı. ABD Tüketici enflasyonu Ocak ayında %7.5'u görerek 40 yılın zirvesine çıkmıştı. Şubat ayı için tüketici enflasyonu henüz açıklanmadı.