Faiz İndirimi Beklentileri, Piyasalara Güç Kattı: İşte Detaylar

Dinamik Yatırım'ın günlük bülteninde, piyasalar detaylı bir şekilde inceleniyor.

Faiz İndirimi Beklentileri, Piyasalara Güç Kattı: İşte Detaylar

Geçtiğimiz hafta, ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde düşmesi, piyasalarda önemli bir değişikliğe neden oldu. Yıllık enflasyondaki beklenmedik düşüş, hem faizlerde hem de dolar endeksinde bir kırılmaya yol açarak noel rallisinin önünü açtı. ABD'nin Ekim enflasyonu, %3.7'lik beklentilere karşılık %3.2'ye çekilirken, çekirdek enflasyon ise %4.1'lik beklentilere karşılık %4.0'e geriledi.

Dolar Endeksi ve Tahvil Faizlerinde Gerileme

Beklenenden düşük gelen enflasyon verisi, dolar endeksini 105.7 seviyesinden 103.8'e geriletirken, 2Y ve 10Y tahvil faizleri de sırasıyla %5.04'ten %4.89'a ve %4.63'ten %4.44'e geriledi.

ABD Endeksleri ve Vadeliler

Avrupa ve Asya Endeksleri

Avrupa endeksleri, %1.2'ye yaklaşan yükselişle günü tamamlarken, finansal hizmet sektörü %1.7 ve madencilik sektörü %1.8 yükseliş kaydetti. Asya endeksleri ise Nikkei dışında %2.12'ye varan düşüşle günü tamamladı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise Nikkei haricinde %1.11'e yakın pozitif bir seyir izlemekte.

BIST 100 Endeksi ve Kredi Risk Primindeki Gelişmeler

BIST 100 endeksi, Cuma günü önceki kapanışa göre %0.93'lük bir yükselişle 7.853,36 puandan tamamlanarak haftalık bazda %0.15'lik bir artış kaydetti. En çok yükselen sektör ulaştırma olurken, en çok düşen sektör ise aracı kurumlar oldu. 5 yıllık kredi risk primi (CDS), yaklaşık 3 yılın ardından ilk kez 350 baz puanın altına inerek 348.2 seviyesine geriledi.

Haftaya Genel Bakış ve Önemli Gelişmeler

Haftaya genel bir bakışta, Salı günü Fed toplantı tutanakları, Perşembe ve Cuma günleri açıklanacak öncü İmalat ve Hizmet PMI verileri ön plana çıkarken, içeride ise TCMB faiz kararı takip edilecek.

Etiketler