Fahrettin Koca'dan zorunlu aşı zorunluluğu açıklaması

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu saat 16:30’da video konferans yöntemi ile toplantı yaptılar. Açıklamada okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak ve aşı olmayanlara kısıtlamalar geldi mi?

Fahrettin Koca'dan zorunlu aşı zorunluluğu açıklaması

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu saat 16:30’da video konferans yöntemi ile toplantı yaptılar. Açıklamada okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak ve aşı olmayanlara kısıtlamalar geldi mi? 

Aşılama ve korona virüse karşı nasıl korunmaların ele alındığı toplantı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı;

Okullar açılacak mı?

”En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle olanaklı değildir.

Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var.''

Aşısız Olanlara Kısıtlama Geldi mi?

''Koşullar ne olursa olsun kursiyerlerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz.

Bilim Kurulu’muz eğitimde uyulması gerekli olan uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gerekli olan tedbirler ile alakalı hazırlıklarını bitirdi. Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim görevlisi kalmayacak önlemleri  gerçekleştirmek. Eğitim ve iş yaşamının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise düzenli ilaçlanma PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir.”

Okullar açılacak mı?

Fahrettin koca 2021 öğretim senesinde tüm öğretmen ve velilerin aşılanması gerektiğini ve zorunluluk getireceklerini açıkladı. Okulların açılacağı kesinleşti.

Etiketler