Facebook, yenilenebilir enerji projelerine 8 milyar dolar harcadı

Facebook, hayata geçirdiği projeleriyle artık yenilenebilir enerji kaynaklarından güç aldığını açıkladı.Bu projelerin net olarak sıfır emisyon harcadığını belirten Facebook, güneş ve rüzgar enerjisi projelerine toplamda 8 milyar dolar para harcadı.

Facebook, yenilenebilir enerji projelerine 8 milyar dolar harcadı

Facebook artık küresel çaptaki tüm operasyonlarının yüzde 100 yenilenebilir enerji ile desteklendiğini ve sıfır emisyona ulaştığını duyurdu.

2018’de açıkladığı bu proje hedefine üç yıl içinde ulaşarak dünyanın en büyük yenilenebilir enerji alıcılarından birini hayata geçiren Facebook, 63 yenilenebilir projeyle ofis ve veri merkezlerinin elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Şirket, 5 ülke ve 18 eyalette 6 Gigawatt’tan fazla rüzgâr ve güneş enerjisi sözleşmesi yaparak hedeflerini gerçekleştirdi.

Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, rüzgâr ve güneş enerjisi üretimi için toplamda 63 projeye 8 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve 10 binlerce insana iş imkanı sağladıklarını ifade etti.

Facebook EMEA Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eoghan Griffin, yaptığı açıklamada “İklim konusundaki ilerlememizi büyük ölçüde ve hızlı bir şekilde artırdık, şimdi ofislerimizi ve veri merkezlerimizi çalıştırmak için yeterli yenilenebilir enerji tedarik etmek için enerji sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Griffin, “Bir veri merkezi inşa edeceğimizi düşünelim, çalıştırmak için kabaca ne kadar enerji gerektiğini biliyoruz.Bu nedenle bu sürecin çok en başından itibaren bir enerji tedarikçisiyle ortak çalışarak onlara pazar hakkında bir fikir vereceğiz. Böylelikle, bunu önceden taahhüt edebiliyoruz ve ister güneş panelleri ister rüzgâr türbinleri olsun, altyapıyı finanse edebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Etiketler