Ethereum'u tahtından edebilecek coin hangisi?

Ethereum'a yeni rakipler çıkmaya ve Ethereum'u değer bakımından zorlamaya devam ediyor.

Ethereum'u tahtından edebilecek coin hangisi?

Ethereum'un çıkış amacı blockchain teknolojisini daha fazla hizmet vermesi amaçlanarak Vitalik Buter tarafından çıkartılmış bir altcoindir.  Amaç Bitcoin’inde bağlı olduğu blockchain sistemi üzerinde kullanıcıların bu sistem üzerinden yeni yazılımları oluşturmasını sağlamaktadır. Ethereum blockchain teknolojisini ileriye götürme amacıyla çıktığı yolda altcoinlerin lideri olarak uzun süredir karşımızda. Fakat kripto sektöründe olağan dışı patlama yaşanılan 2021 yılında aslında 5 major coin dışında potansiyeli olan birden fazla kripto para olduğu ve fiyatlarındaki artış yatırımcılarının dikkatini çekti.

Ethereum'un yerine geçecek kripto para hangisi?

Bitcoin'in toplam piyasa değeri 6,391,890,214,581 TL ve en yakın rakibi olan Ethereum'un ise toplam piyasa değeri 2,506,184,121,866 bu da Bitcoin'in piyasa değerinin en yakın rakibine karşı yaklaşık 2.5 kat daha değerli olduğunu yatırımcılara gösteriyor. (Kaynak: coinmarket.com).

Ethereum'a en yakın rakibi ise BNB coin ve Cardano (ADA) coin. Ortalama olarak iki kripto para da ETH'nin yarısı kadar bile etmiyor ama şimdilik... 

BNB bir şirketin kendi coini olmasıyla Binance'ye rakip çıkacak bir kripto para piyasası olduğu anda değerini kaybedebilir ama ADA coin için aynısını söylemek doğru olmaz. ADA coin kripto piyasasında ETH ile benzer amaçlarla yola çıkmış bir dijital paradır.

Stake mantığı ile çok fazla yatırımcının ilgisini çekmesiyle tanınan ADA'nın yatırımcılar arasında 3. nesil blockchain olduğu herkes tarafından bilinen bir özellik. Nasıl ki ETH blockchainde yaşanan sorunları çözümlemek ve onu daha ileriye taşımak için var olmaya başladıysa ADA'da hem BTC hem ETH blockchain ağlarında potansiyel gelişimi ve sorunları çözmek için var olmuştur. ETH'den farkı ise çok daha fazla seçenek olması daha güvenli olması ve daha hızlı olmasıdır. ETH bu sorunları aşmak için ETH 2.0 sistemine geçmeye çalışıyorken ADA ise zaten ilk sürümü ile bu fırsatları tamamlıyor.

ADA stake nedir?

Geçtiğimiz Mayıs ayında tarihinin en yüksek değerine ulaşmasında en büyük rol ADA coini stake etmek isteyen yatırımcılar için birden fazla borsada bu seçeneğin yaygınlaşmaya başlamasıydı... ADA stake yüzde 4 ile 6 arasında değişen yıllık getirileri ile neredeyse dünya borsalarının hepsinde stake edilmeye başlandı. Bu da karşılıksız getiri şansını arttırdığı için yatırımcıların ADA'ya olan güvenini çok fazla arttırdı.

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler